Čerstvý petržlen a koriander omyte a zbavte listov.
Očistite 2 strúčiky cesnaku, 5 g čerstvého zázvoru a 50 g šalotky.
Nakrájajte 300 g kuracích pŕs na kocky.
Do misy robota vložte polovicu zväzku čerstvého petržlenu a čerstvého koriandra, cesnak, zázvor a šalotku.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Pomocou stierky otrite steny.
Pridajte kuracie prsia nakrájané na kocky, 2 lyžice citrónovej šťavy, 2 štipky cayenského korenia, soľ a korenie podľa chuti.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Vrchným otvorom vo veku pridajte 150 g múky, 1 vajce, 1 čajovú lyžičku jedlej sódy a 50 ml mlieka. Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Olej na vyprážanie zahrejte na 180 °C. Lyžicou naberte časť cesta a ponorte ho do oleja.
Podľa veľkosti panvice pridajte ďalšie 3 až 4 lyžice a vyprážajte, kým sa nočky nesfarbia do zlata. Nechajte nočky odkvapkať na papierových utierkach.
Postup opakujte so zvyšným cestom.
Nočky dochuťte a podávajte horúce.
Odporučené produkty