• Večera
  • 5.2.2022

Vyprážané kuracie nočky (akra) - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

2-29.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
5 min

Suroviny

  • 0,5 zväzku čerstvý petržlen
  • 0,5 zväzku čerstvý koriander
  • 2 strúčiky cesnak
  • 5 g čerstvý zázvor
  • 50 g šalotka
  • 300 g kuracie prsia
  • 2 polievkovÉ lyžicE šťava z citrónu
  • 2 štipky cayenské korenie
  • 150 g múka
  • 1 vajcia
  • 1 čajová lyžička jedlá soda
  • 50 ml mlieko
  • olej na vyprážanie
  • soľ
  • korenie

Čerstvý petržlen a koriander omyte a zbavte listov.

Očistite 2 strúčiky cesnaku, 5 g čerstvého zázvoru a 50 g šalotky.

Nakrájajte 300 g kuracích pŕs na kocky.

Do misy robota vložte polovicu zväzku čerstvého petržlenu a čerstvého koriandra, cesnak, zázvor a šalotku.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Pomocou stierky otrite steny.

Pridajte kuracie prsia nakrájané na kocky, 2 lyžice citrónovej šťavy, 2 štipky cayenského korenia, soľ a korenie podľa chuti.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Vrchným otvorom vo veku pridajte 150 g múky, 1 vajce, 1 čajovú lyžičku jedlej sódy a 50 ml mlieka. Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Olej na vyprážanie zahrejte na 180 °C. Lyžicou naberte časť cesta a ponorte ho do oleja.

Podľa veľkosti panvice pridajte ďalšie 3 až 4 lyžice a vyprážajte, kým sa nočky nesfarbia do zlata. Nechajte nočky odkvapkať na papierových utierkach.

Postup opakujte so zvyšným cestom.

Nočky dochuťte a podávajte horúce.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko