• Raňajky
  • 6.5.2021

Vynikajúci slaný chlebík so sušenými paradajkami a olivami - recept pre Masterchef Grande QB813

Large-PF610138-AMBIANCES-BREAD.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
5 min
Varenie
Varenie
60 min

Suroviny

  • 200 g múky
  • 4 vajcia
  • 11 g kypriaceho prášku
  • 10 cl mlieka
  • 5 cl olivového oleja
  • 12 sušených paradajok
  • 200 g syra feta
  • 15 vykôstkovaných olív
  • štipka kari korenie (voliteľné)
  • Soľ a korenie

Odporučené produkty

BUDETE POTREBOVAŤ:

misu a metlu na miesenie
image.png
POSTUP:

Rúru predhrejte na 180 °C.
Formu na bochník vymastite a poprášte múkou.
V nerezovej mise s mixérom a vekom zmiešajte múku, vajcia a droždie.
Začnite rýchlosťou 2, potom zvyšujte na rýchlosť 4 po dobu 30 sekúnd.
Pridajte olivový olej a studené mlieko a miešajte 2 minúty.
Prepnite na minimálnu rýchlosť a pridajte sušené paradajky, fetu, zelené olivy (nakrájané na kúsky) a kari prášok.
Osoľte a okoreňte.
Nalejte zmes do formy a vložte do rúry na 45 až 60 minút, v závislosti od rúry.
Pichnite nožom, aby ste skontrolovali, či je bochník prepečený.

Tip: Fetu nahraďte mozzarellou a pridajte niekoľko nakrájaných listov bazalky.

image.png

Odporučené produkty



Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko