Vlammetjes sú obľúbené občerstvenie v Holandsku.
Často sa plnia hovädzím mäsom a pikantnou omáčkou sambal oelek.
Olúpte cibuľu a rozkrojte ju na polovicu.
Cesnak olúpte.
Chilli papričku pozdĺžne rozkrojte na polovicu.
Malou lyžičkou odstráňte z papričky semienka a blany.
Do misy robota vložte 150 g cibule, 2 strúčiky cesnaku a červenú chilli papričku.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Steny misy otrite stierkou.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Pridajte 300 g mletého hovädzieho mäsa.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Pridajte pol lyžice sójovej omáčky, 1 lyžičku pasty sambal oelek, štipku mletého korianderu a soľ. Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Plnku nechajte dôkladne odkvapkať a preložte ju do inej misy.
Plnka by mala byť čo najsuchšia, aby sa počas vyprážania vnútri nezaparila.
Olej na vyprážanie rozohrejte na 170 °C.
Plát ryžového papiera namočte do misky s teplou vodou.
Položte ho na vlhkú utierku a nechajte 30 sekúnd zmäknúť.
Na jeden okraj dajte 1 lyžicu náplne a plát voľne zrolujte.
Vlammetje položte na plech vyložený papierom na pečenie.
Postup opakujte s ostatnou náplňou a plátmi ryžového papiera.
Vlammetjes vypražte do zlata.
Podávajte horúce s chilli omáčkou.
Odporučené produkty