• Večera
  • 7.2.2022

Vlammetjes - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

2-24.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
41 min
Varenie
Varenie
4 min

Suroviny

  • 150 g cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1 červená chilli paprička
  • 300 g mleté hovädzie mäso
  • 0.5 polievkovej lyžice sójová omáčka
  • 1 čajová lyžička pasta sambal oelek
  • 1 štipka mletý koriander
  • 1 štipka soľ
  • 16 plátov ryžový papier
  • olej na vyprážanie

Vlammetjes sú obľúbené občerstvenie v Holandsku.

Často sa plnia hovädzím mäsom a pikantnou omáčkou sambal oelek.

Olúpte cibuľu a rozkrojte ju na polovicu.

Cesnak olúpte.

Chilli papričku pozdĺžne rozkrojte na polovicu.

Malou lyžičkou odstráňte z papričky semienka a blany.

Do misy robota vložte 150 g cibule, 2 strúčiky cesnaku a červenú chilli papričku.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Steny misy otrite stierkou.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Pridajte 300 g mletého hovädzieho mäsa.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Pridajte pol lyžice sójovej omáčky, 1 lyžičku pasty sambal oelek, štipku mletého korianderu a soľ. Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Plnku nechajte dôkladne odkvapkať a preložte ju do inej misy.

Plnka by mala byť čo najsuchšia, aby sa počas vyprážania vnútri nezaparila.

Olej na vyprážanie rozohrejte na 170 °C.

Plát ryžového papiera namočte do misky s teplou vodou.

Položte ho na vlhkú utierku a nechajte 30 sekúnd zmäknúť.

Na jeden okraj dajte 1 lyžicu náplne a plát voľne zrolujte.

Vlammetje položte na plech vyložený papierom na pečenie.

Postup opakujte s ostatnou  náplňou a plátmi ryžového papiera.

Vlammetjes vypražte do zlata.

Podávajte horúce s chilli omáčkou.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko