• Večera
  • 8.3.2022

Vietnamské pho ga s kuracím mäsom - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

10-11.jpg
Počet osob
Počet osôb
2
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
21 min
Varenie
Varenie
69 min

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 15 g čerstvý koriander
  • 5 badyán
  • 4 klinček
  • 3 tyčinky škorice
  • 2 semiačka kardamónu
  • 1 polievková lyžica semiačka koriandru
  • 1 l voda
  • 2 kocky hydinového vývaru
  • 1 polievková lyžica hnedý cukor
  • 2 čajovej lyžičky rybia omáčka nuoc-cham
  • soľ
  • 300 g kuracie stehná
  • 200 g ryžové rezance
  • 2 quartiers limetka
  • pár klíčkov mungo
  • pár lístkov čerstvého koriandru

Túto polievku môžete ozdobiť čerstvými bylinkami ako je mäta a thajská bazalka, aby ste dosiahli bohatšej chute.

Pre pikantnejšiu verziu polievky môžete tiež pridať pálivú papričku nakrájanú na tenké kolieska.

Cibuľu nakrájajte na štvrťky.

Zázvor pozdĺžne rozkrojte na polovicu.

Zapojte mixér.

Do misy kuchynského robota vložte kúsky cibule a 15 g zázvoru.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

Cibuľu a zázvor vybere z misy a dajte nabok.

Pridajte 5 badyánov, 4 klinčeky, 3 tyčinky škorice, 2 semiačka kardamónu a 1 lyžicu semiačok koriandru.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

Pridajte cibuľu a zázvor, 1 l vody, 2 kocky kuracieho vývaru a 300 g kuracích stehien.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

Nechajte kura a vývar v miske kuchynského robota po dobu 30 minút bez varenia.

Vyberte kuracie stehná a dajte ich nabok.

Vývar sceďte a vyhoďte korenie.

Vraťte vývar do misy kuchynského robota.

Pridajte 1 polievkovú lyžicu hnedého cukru a 2 lyžičky nuoc-cham omáčky.

Podľa chuti osoľte a krátko premiešajte varechou.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

200 g ryžových rezancov povarte vo vriacej vode po dobu 4 minút.

Zlejte a rýchlo opláchnite studenou vodou.

Kožu kuraťa vyhoďte.

Mäso oddeľte od kosti a roztrhajte ho pomocou vidličiek.

Do veľkej misky dajte požadované množstvo rezancov.

Pridajte hrsť plátkov kuracieho mäsa a potom rezance zalejte horúcim vývarom.

Ozdobte 1 štvrťkou limetky, klíčkami fazulí mungo a čerstvým koriandrom.

Polievku podávajte teplú.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko