• Recepty
  • 15.12.2023

Vianočné brusnicové guľôčky plnené plnkou

5 (1x)
3159f5bc-6e63-40e0-aade-492d276dad61copy.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
45 min
Varenie
Varenie
20 min

Suroviny

  • 400 g chudého bravčového mäsa
  • 200 g slaniny
  • 1 strúčik cesnaku
  • 4 bobule borievky
  • 1 vetvička rozmarínu (3 g)
  • 4 polievkové lyžice ginu
  • Soľ, korenie
  • 5 polievkových lyžíc sójovej omáčky
  • 5 polievkových lyžíc tekutého medu
  • 4 polievkové lyžice jablčného octu
  • 1 čajová lyžička kukuričnej múky
  • 50 g sušených brusníc

Tento recept vyžaduje, aby ste mäsovú zmes nechali odpočívať cez noc. Mäso a slaninu nakrájajte na 5 cm kúsky. Olúpte a nadrobno nakrájajte strúčik cesnaku. Rozdrvte bobule borievky a nadrobno nasekajte listy rozmarínu. Vo veľkej miske zmiešajte všetky prísady s ginom a korením. Zmes prikryte potravinovou fóliou a nechajte cez noc marinovať v chladničke.

Na druhý deň vyberte marinované mäso a pomeľte ho na jemnom mlynčeku na mäso. Ak nemáte mlynček na mäso, nakrájajte mäso na jemno veľmi ostrým nožom. Plnku zľahka osolíme a premiešame stierkou, aby mala rovnomernú štruktúru. Z plnky vytvarujte guľky s hmotnosťou asi 50 g a dajte ich do chladničky. 

V malej miske zmiešajte sójovú omáčku, med, jablčný ocot a kukuričnú múku. Ak sú brusnice veľké, prekrojte ich na polovicu a pridajte do zmesi.

Umiestnite mäsové guľky do fritézy Easy Fry s grilovacím tanierom a spustite program NUGETKY pri 200 °C na 15 minút.

Do stredne veľkého hrnca nalejte sójovú omáčku a brusnicovú zmes. Pridajte osmažené mäsové guľky a na miernom ohni priveďte do varu. Mäsové guľôčky v omáčke premiešajte, aby sa obalili a získali pekný lesklý vzhľad.

Okamžite podávajte a vychutnajte si výsledok.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko