Tento recept vyžaduje, aby ste mäsovú zmes nechali odpočívať cez noc. Mäso a slaninu nakrájajte na 5 cm kúsky. Olúpte a nadrobno nakrájajte strúčik cesnaku. Rozdrvte bobule borievky a nadrobno nasekajte listy rozmarínu. Vo veľkej miske zmiešajte všetky prísady s ginom a korením. Zmes prikryte potravinovou fóliou a nechajte cez noc marinovať v chladničke.
Na druhý deň vyberte marinované mäso a pomeľte ho na jemnom mlynčeku na mäso. Ak nemáte mlynček na mäso, nakrájajte mäso na jemno veľmi ostrým nožom. Plnku zľahka osolíme a premiešame stierkou, aby mala rovnomernú štruktúru. Z plnky vytvarujte guľky s hmotnosťou asi 50 g a dajte ich do chladničky.
V malej miske zmiešajte sójovú omáčku, med, jablčný ocot a kukuričnú múku. Ak sú brusnice veľké, prekrojte ich na polovicu a pridajte do zmesi.
Umiestnite mäsové guľky do fritézy Easy Fry s grilovacím tanierom a spustite program NUGETKY pri 200 °C na 15 minút.
Do stredne veľkého hrnca nalejte sójovú omáčku a brusnicovú zmes. Pridajte osmažené mäsové guľky a na miernom ohni priveďte do varu. Mäsové guľôčky v omáčke premiešajte, aby sa obalili a získali pekný lesklý vzhľad.
Okamžite podávajte a vychutnajte si výsledok.
Odporučené produkty