• Príbehy
  • 17.3.2022

Veselú Veľkú noc s veľkonočným pečením a varením

video jarni menu bannery SK te-blog_1200x675px.jpg

Veľká noc so sebou, na rozdiel od celkom striktných gastronomických zvyklostí Vianoc, prináša veľkú rozmanitosť, pretože je okrem iného oslavou jari a nového života. Čo sa týka veľkonočného menu, môžete kúzliť a vyberať z lokálnych surovín alebo si na inšpiráciu siahnuť aj za hranice. A nielen v období týchto sviatkov by sme mali využiť čerstvé mladé plodiny, ktoré sú bohatým zdrojom vitamínov a minerálov.

Tradičný veľkonočný koláč paska, domáci zemiakový šalát, varená šunka a vaječné pokrmy by bezpochyby na veľkonočnej tabuli nemali chýbať. Avšak netreba sa báť improvizovať a skúsiť menu tentoraz trošku obmeniť. S ponukou dostupných surovín a s pomocníkmi od Tefalu v kuchyni je to hračka. Jarnou novinkou Tefalu je rad riadu Ingenio, ktorý je možné využiť na varenie aj na zapekanie alebo vyprážanie. Jemné krémové omáčky, jarné polievky alebo dipy k pečeným mäsám pripravíte doslova jedným stlačením v šikovnom vysokorýchlostnom mixéri Perfectmix Cook.

Vajce, ktoré symbolizuje zrodenie a nový život, je nielen súčasťou veľkonočnej dekorácie a výslužky šibačov, ale aj úplnou jednotkou veľkonočných pokrmov. Do hladka vymiešané vaječné nátierky sú v okamihu pripravené v Perfectmix Cook. Môžete pripraviť škótske vajcia: natvrdo uvarené vajcia, obalené v mletom mäse a trojobale a vypražené v hrnci Ingenio. Praktická stohovateľná sada hrncov Ingenio poslúži perfektne aj na zapekanie plnky. Vajcia uvarené natvrdo a pokrájané na štvrtiny ozdobia napríklad tradičnú poľskú veľkonočnú polievku.

Jemné polievkové krémy alebo vývary s kúskami zeleniny sú nielen gurmánskou pochúťkou, ale aj výbornou detoxikačnou jarnou kúrou. S mixérom Perfectmix Cook záleží iba na vašej fantázii a chuti. Využite na jar možnosť výberu čerstvej zeleniny a uvarte si jemný pórový alebo špenátový krém s Ondrom Slaninom. Výhoda varenia polievok v Perfectmix Cook je v tom, že nemusíte pripravovať zápražku, zahusťovať múkou alebo škrobom, zeleninové krémy sú tvorené iba z uvarených potravín a trošky zdraviu prospešného oleja (olivový, slnečnicový, orechový, všetky lisované za studena!) alebo masla na zjemnenie chuti, ktorý pridáte až na koniec, aby nestratili nič zo svojej výživovej hodnoty.

Perfectmix Cook je možné využiť aj na prípravu najrôznejších dipov, omáčok alebo zmesi na zapekanú krustu. Inšpirujte sa a pripravte ako hlavný chod delikatesu, ktorou je jahňací hrebienok v bylinkovej kruste so zeleninovým krémom a smotanovou omáčkou. Znie to ako vysoká gastronómia, ale s Ondrom Slaninom, mixérom Perfectmix Cook a hrncami Ingenio je to radosť.

Ani bez sladkých pokrmov si Veľkú noc nemožno predstaviť. Aj napriek tomu, že sa sami vyhýbate cukru, pre šibačov a návštevu musíte mať vždy po ruke niečo dobré, čo pripravíte ľahko a rýchlo. V hrncoch Ingenio je možné pohodlne piecť kysnuté aj nekysnuté cestá, takže si rýchlo môžete pripraviť napríklad tvarohový mazanec, ktorý je krásne vláčny a ľahký zároveň, pretože je perfektne rovnomerne prepečený pomocou patentovanej technológie Thermo-fusion. Nielenže sú hrnce Ingenio vďaka nepriľnavému povrchu Titanium Anti-Scratch až 6x odolnejšie proti oderu v porovnaní so štandardným povrchom hrncov značky Tefal, ale sú vďaka tomu aj ideálnymi pomocníkmi pri príprave pokrmov, ktoré vyžadujú najprv varenie na sporáku a následne zapečenie v rúre. Skúste si pre začiatok upiecť rýchle orieškové slimáky s Ondrom Slaninom.

S touto perfektnou dvojkou pomocníkov v kuchyni, mixérom Perfectmix Cookhrncami Ingenio, rozhodne nehrozí poveľkonočná diéta. Varenie s nimi je samo o sebe zdravé, potraviny si zachovávajú chuť, farbu a hlavne svoje biologicky aktívne látky. Na nepriľnavých povrchoch hrncov Ingenio nemusíte používať tuk na úpravu jedál. V mixéri Perfectmix Cook nielenže uvaríte polievky, omáčky a najrôznejšie zmesi, ako už bolo povedané, ale pripravíte aj pokrmy v pare alebo dokonalé ranné smoothie, ktorým naštartujete svoj nový jarný deň.

Veľkonočné recepty podľa šéfkuchára Ondreja Slaninu 2022

Špenátový krém s jarnou zeleninou - recept pre mixér Perfectmix Cook

Jahňací hrebienok v bylinkovej kruste so zeleninovým krémom a smotanovou omáčkou

Orieškové slimáky so smotanou

Zapojte sa do veľkej veľkonočnej Tefal Instagram SÚŤAŽE.

PODMIENKY:

Uvar – vyfoť – nazdieľaj svoje najlepšie a najobľúbenejšie Veľkonočné jedlo v príspevku na Instagrame.

Sleduj Instagram účet @tefalsk

Označ @tefalsk na fotke a v texte.

Do textu hlavne nezabudni pridať hashtag #TefalVelkonocneMenu

Den s Tefalom - @letmecookitforyou a výživový poradca Peter Havlíček #TefalVelkonocneMenu 

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko