• Obed
  • 18.9.2023

Vegetariánske tortilly

vegan tortillas.jpg
Počet osob
Počet osôb
0
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
4 min
Varenie
Varenie
15 min

Suroviny

  • 350 g červenej šošovice
  • 50 cl teplej vody
  • 0,5 čajovej lyžičky soli
  • Neutrálny olej
  • 2 zrelé avokáda
  • 0,5 červenej cibule
  • 1 paradajka
  • Niekoľko lístkov mäty (voliteľné)
  • Šťava z 0,5 citróna
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie
  • Niekoľko listov zeleného šalátu
  • 50 g čiernych olív bez kôstok
  • 12 cherry paradajok
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 paprika
  • Soľ, korenie

Príprava cesta: Šošovicu vložte do misy mixéra.

Zatvorte veko a nastavte program na MIXOVANIE pri rýchlosti 9 na 1 minútu.

Pridajte vodu a soľ, potom znovu spustite program MIX pri rýchlosti 9 na 1 minútu.

Nalejte malú naberačku cesta na panvicu s trochou oleja rozohriateho na miernom ohni. Smažte asi 1 minútu, potom tortillu otočte a smažte ďalšiu minútu. Tortilla by mala byť z oboch strán dobre opečená.

Vyberte na tanier a odložte bokom.

Príprava guacamole: ošúpte avokádo a nakrájajte ho na veľké kúsky. Vložte do nádoby. Avokádo roztlačte vidličkou, ale dávajte pozor, aby ste žiadne kúsky neroztlačili.

Nakrájajte červenú cibuľu a pridajte ju k avokádu. Paradajky nakrájajte na malé kocky a tiež ich pridajte do zmesi. Mätu nakrájajte a pridajte. Pridajte citrónovú šťavu a olivový olej. Dochuťte soľou a korením a premiešajte.

Guacamole prikryte potravinovou fóliou a uložte do chladničky.

Pripravte si prílohu: cherry paradajky nakrájajte na štvrtiny. Nakrájajte čerstvú cibuľu a papriku. Dochuťte soľou a korením.

Tortilly podávajte s guacamole, zeleninou, listami šalátu a olivami.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko