• Obed
  • 18.9.2023

Vegetariánske pita chleby s hubovou shawarmou

veg pitas.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
20 min

Suroviny

  • 120 g gréckeho jogurtu
  • 1 štipka kurkumy
  • 1 štipka mletého chilli
  • Soľ, korenie
  • 400 g hlivy ustricovej
  • 100 g nakrájanej červenej cibule (asi 1 cibuľa)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička mletej rasce
  • 1 čajová lyžička mletého koriandra
  • 0,5 čajovej lyžičky mletej papriky
  • 50 g strúhanej červenej kapusty
  • 1 polievková lyžica jablčného octu
  • 1 čajová lyžička olivového oleja
  • Olivový olej
  • Soľ
  • 2 veľké pita chleby
  • 4 polievkové lyžice čerstvého koriandra

Huby natrhajte a nakrájajte na pravidelné kúsky veľké asi 3 až 4 cm. Do misky dajte nakrájanú cibuľu, olivový olej, mletú rascu, koriander a mletú papriku. Premiešajte a nechajte 10 minút odpočívať.

Kapustu marinujte v octe a olivovom oleji. Dochuťte soľou. Premiešajte a nechajte vychladnúť.

Pred pridaním ingrediencií zohrejte panvicu na strednom ohni a počkajte, kým indikátor Thermo-Signal úplne sčervená.

Na strednom plameni za pravidelného miešania orestujte huby. Pečte asi 20 minút dozlatista. Čas pečenia upravte podľa veľkosti húb. Dochuťte soľou.

Omáčku pripravte zmiešaním ingrediencií. Okoreňte podľa chuti.

Ohrejte pita chleby.

Polovičné pita chleby podávajte s červenou kapustou, jogurtovou omáčkou a shawarmou z hlivy ustricovej. Posypte koriandrom. Ak chcete, môžete podávať s hranolkami.

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko