• Večera
  • 31.1.2023

Vegánske mexické noky - valentínsky recept na Tefal panvicu

Veganské mexické noky - valentýnský recept na Tefal pánev.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
12 min

Suroviny

  • 200 ml kokosového mlieka
  • 120 ml omáčky enchilada
  • 0,5 lyžičky chilli prášku
  • 1 lyžička papriky
  • 1 lyžička rasce
  • 1 červená cibuľa, ošúpaná a nakrájaná
  • 0,5 zelenej papriky, zbavené semienok a nakrájané na kocky
  • 300 g nakrájaných paradajok
  • 1 plechovka fazule, opláchnutá a odkvapkaná
  • 100 g kukurice z konzervy, opláchnuté a odkvapkané
  • 400 g nokov
  • Olivový olej
  • Soľ a korenie

Na oblohu:

  • 10 vetvičiek jemne nasekaného koriandra
  • 1 avokádo, ošúpané a nakrájané na kocky
  • 1 červená cibuľa, ošúpaná a nakrájaná na kocky
  • 0,5 zelenej papriky, zbavené semienok a nakrájané na kocky
  • 1 limetka

V miske zmiešajte kokosové mlieko s omáčkou enchilada a korením.

Panvicu Tefal Unlimited zahrejte na strednú teplotu a počkajte, kým Thermo-Spot úplne nesčervená.

Na panvicu nalejte lyžicu olivového oleja a orestujte červenú cibuľu a papriku do mäkka.

Pridajte paradajky, fazuľa, kukuricu a noky.

Zalejte zmes kokosovým mliekom a dobre premiešajte.

Osoľte a okoreňte.

Varte na miernom ohni 12 minút.

Zmiešajte ingrediencie na oblohu.

Pridajte oblohu k jedlu a podávajte.

Tento recept snúbi jemnosť talianskych nokov s pikantným mexickým nádychom.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko