• Obed
  • 18.9.2023

Veganská moussaka

vegan moussaka.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
58 min

Suroviny

  • 300 g sušenej zelenej šošovice
  • 800 g bylinkovej paradajkového coulis, ochuteného
  • 30 cl vody
  • 2 čajové lyžičky talianskeho korenia
  • 300 g baklažánu, nakrájaného na 2 cm pásiky, grilovaného
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 90 g margarínu
  • 90 g múky
  • 90 cl sójového mlieka
  • 20 g strúhaného rastlinného syra
  • Soľ, korenie

Tento recept si vyžaduje Extra Crisp veko.

Pripravte si ingrediencie.

Šošovicu, paradajkový pretlak, vodu a talianske korenie dajte do misy.

Tlakové varenie: 24 minút.

Obsah nádoby preložte do inej nádoby a odložte bokom.

Do vyprázdnenej nádoby pridajte margarín a múku.

Smažte asi 5 minút, kým zmes nie je zlatistá.

Pridajte sójové mlieko. Šľahajte nepretržite 4 minúty. Odložte bokom.

Do nádoby vložte polovicu baklažánu a polovicu šošovice. Tento krok zopakujte.

Zalejte bešamelovou omáčkou. Posypte strúhaným syrom.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko