• Večera
  • 3.2.2022

Tuniakový calzone - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

1-50.jpg
Počet osob
Počet osôb
2
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
20 min

Suroviny

  • 8 g pekárske droždie
  • 150 ml voda
  • 200 g múka
  • 2 polievkové lyžice olivový olej
  • 1 čajová lyžička soľ
  • 150 g mozarela
  • 60 g ricotta
  • 200 g tuniak z konzervy
  • 50 g čierne olivy bez kôstok
  • 2 polievkové lyžice paradajková pasta
  • 1 čajová lyžička oregano
  • 1 žĺtok
  • soľ
  • korenie

Nalejte do misy 150ml vody a pridajte 8g droždia.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Pridajte 200g múky, lyžičku soli a 2 lyžicu olivového oleja.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Cesto pomocou špachtle vyberte, utvorte z neho bochník a dajte ho na 2 hodiny odpočívať do misy prikrytej utierkou.

Dajte dolu mixovací nástavec a misu umyte.

Predhrejte rúru na 180°C.

Do misy pridajte 150g mozarely, 60g ricotty, 200g tuniaka, 50g olív bez kôstok a lyžičku oregana. Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart"

Cesto si rozprestrite na pomúčenej ploche.

Rozváľajte cesto do kruhu a potrite ho 2 lyžicami paradajkovej pasty.

Špachtľou si rozprestrite pripravenú náplň po jednej polovici cesta.

Preložte na polovicu a konce pevne spojte prstami.

Potrite calzone žĺtkom.

Calzone dajte na plech a nechajte piecť v rúre 20 minút na 180°C .

Servírujte ihneď.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko