• Večera
  • 5.2.2022

Tuniakové empanadas - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

2-46.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
30 min
Vaření
Varenie
30 min

Suroviny

  • 2 balenie balenie empanadillas alebo 1 krehké cesto
  • 50 g cuketa
  • 100 g červená kápia
  • 40 g cibuľa
  • 1 strúčik cesnak
  • 50 ml olivový olej
  • 150 ml drtené paradajky
  • 150 g tuniak
  • soľ a korenie

Empanadas potrite bielkom alebo rozšľahaným vajcom, aby sa lepšie spojili, a upečte ich v rúre.

Predhrejte rúru na 180 °C (stupeň 6).

Nakrájajte 50 g cukety a 100 g kápie na kocky.

Olúpte 40 g cibule a strúčik cesnaku, nakrájajte ich nahrubo a vložte ich robota.

 Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Vyberte misu zo základne, nasaďte mixovací nástavec a pridajte 50 ml olivového oleja.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Odstráňte tesniace viečko, pridajte cuketu, kúsky kápie, 150 ml drtených paradajok a dochuťte soľou a korením.

Vráťte tesniace viečko späť a stlačte tlačidlo "Štart".

Po uvarení pridajte vrchným otvorom vo veku tuniaka rozdeleného na kúsky a stlačte tlačidlo "Štart".

Naplňte empanadas alebo, ak jste zvolili krehké cesto, cesto rozváľajte a veľkým pohárom vykrájajte kolieska.

Polovicu plochy pokryte náplňou, cesto preložte do malej taštičky a okraje pritisknite k sebe.

Empanadas položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich 30 minút alebo ich vypražte.

Podávajte teplé alebo studené.

Odporučené produkty

Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.

Viac informácií a nastavenia cookies.