• Večera
  • 26.2.2022

Treska po baskicku - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

6-29.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
8 min
Varenie
Varenie
21 min

Suroviny

  • 400 g osolená treska v konzerve, nakrájaná na 4 kusy
  • 150 ml extra panenský olivový olej
  • 2 strúčiky cesnak
  • 3 malé kajenské papričky
  • 10 ml voda

Klasická baskická omáčka (Pil Pil) je krehká a nesmie presiahnúť vyššiu teplotu, ako 60 °C, inak nebude držať pokope.

Do misy kuchynského robota vložte 50 ml oleje, najemno nasekaný cesnak a papričky.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte „Štart“.

Cesnak a papričky sceďte a dajte stranou. Použitý olej nechajte v mise kuchynského robota.

Zapojte nadstavec mixéru.

Pridajte 400 g tresky nakrájenej na kúsky, kožou dole. Uzavrite poklop a stlačte tlačidlo „Štart“.

Po uvarení vyberte misu z kuchynského robota, vyberte tresku a kým budete pripravovať omáčku, dajte tresku do rúry predhriatej na 100 °C.

Olej nechajte v mise kuchynského robota.

Pripojte nadstavec šľahača a pridajte zvyšných 100 ml oleja.

Uzavrite poklop a stlačte tlačidlo „Štart“.

1 minútu pred koncom programu pridajte cez otvor v poklope 10 ml vody.

Zavrite uzávěr a stlačte tlačidlo „Štart“, kým nebude omáčka emulgovat.

Tresku podávajte s omáčkou, v baskičtine nazývanou 'pil pil'.

Ozdobte cesnakom a najemno nakrájanými papričkami.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko