Ošúpte 300 g zemiakov a nakrájejte ich na 2cm kocky.
Do nádoby varného robota nalejte 0,7 l vody a zemiaky dajte do vnútorného parného koša.
Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.
Po uvarení zemiakov vylejte vodu z nádoby, zemiaky nechajte 15 minut chladnúť, potom ich vráťte do nádoby.
Pridajte 50 g kukuričného škrobu, 80 g múky a štipku muškátového orieška.
Osoľte a pridajte čierne korenie.
Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.
Ušúľajte valčeky a nakrájajte ich na noky.
Na vytvorenie typických rýh noky vaľkajte pomocou vidličky.
Noky vhadzujte do hrnca s vriacou vodou, uvarené noky vyplávajú na povrch.
Noky môžete ešte dodatočne opražiť na panvici.
Podávejte s pestom či ľubovoľnou omáčkou.
Odporučené produkty