• Rady & Tipy
  • 22.8.2023

Tipy na grilovanie pre dospelých aj deti

5 (1x)
Tipy na grilovanie pre dospelých aj deti  - header 108.png

Máme pre vás niekoľko tipov, ako zvládnuť letnú grilovačku aj s deťmi, aby ste si pochutnali vy aj vaše ratolesti. Poradíme, čo pre deti na gril a aké recepty vaši malí gurmáni najviac ocenia.

Užite si grilovačku, ktorá bude baviť deti aj dospelých

Grilovanie je obľúbenou letnou aktivitou, ktorú si plnými dúškami užívajú dospelí aj deti. Plánujete rodinnú grilovačku alebo chcete na grilparty pozvať aj svojich priateľov s malými deťmi? V tom prípade sa na túto akciu poriadne pripravte. V prvom rade zvoľte správne detské jedlá na grile, ktoré ocenia aj dospelí, a vyberte aj vhodný gril. Práve táto kombinácia je zárukou toho, že si grilovačku vychutnajú naozaj všetci.

Čo na gril pre deti? Na výbere vhodných surovín záleží

Hľadáte tipy na večeru na grile pre deti? Alebo svojim ratolestiam chcete pripraviť grilovaný pokrm na obed? Rozhodnite sa pre recepty, ktoré pohladia nielen detské chuťové bunky. Dôležité je, aby ste tieto detské jedlá na grile pripravili naozaj z kvalitných surovín.

Pokiaľ ide o mäso na gril pre deti, zvoľte najlepšie kuracie alebo morčacie. Deťom chutí na grile aj ryba. Vyberte však taký druh, ktorý neobsahuje malé kostičky. Čo ďalej na gril pre deti? Perfektné je tiež čerstvo namleté hovädzie mäso, z ktorého deťom môžete na grile pripraviť domáce burgre alebo mäsové valčeky na špajli.

Detské jedlá na grile by mali zahŕňať aj dostatok zeleniny. K mäsovým pokrmom môžete deťom ugrilovať cherry paradajky a tiež plátky papriky, cukety alebo kukurice, ktoré vopred osoľte a pokvapkajte olivovým olejom.

Marináda na mäso pre deti: Ako naložiť mäso pre deti chutne a zdravo?

Chcete dať deťom kuracie alebo morčacie mäso na gril? Skúste ho ugrilovať nielen za čerstva, malým gurmánom bude chutiť aj vopred naložené mäso v špeciálnej marináde. Ako však na marinádu pre deti, aby bola chutná aj zdravá? Vyhnite sa ostrému koreniu, ako je chilli, zázvor alebo kajenské korenie, a nadmernému množstvu soli.

Do marinády na kuracie mäso pre deti môžete naopak pridať napríklad med, olivový olej, biely jogurt, cesnak, mletú sladkú červenú papriku alebo čerstvé bylinky. Z byliniek v marináde pre deti úžasne chutí napríklad oregano, tymián, rozmarín či petržlenová vňať.

Recept: Medová marináda na kuracie mäso pre deti

Aké mäso na gril je pre deti najlepšie?

  Pokiaľ pravidelne grilujete s deťmi, veľmi záleží, aký druh grilu používate. Ak chcete pripraviť zdravé detské jedlá na grile, namiesto grilu na drevené uhlie sa rozhodnite pre inteligentný elektrický gril Tefal Optigrill Elite XL. Prečo je tento elektrický gril považovaný za najzdravšiu voľbu?   

Tefal Optigrill Elite XL má v sebe zabudovanú inteligentnú technológiu pre automatickú úpravu nastavenia podľa hrúbky a množstva surovín. S pomocou intuitívneho asistenta grilovania si tak môžete nastaviť, že chcete pre deti dokonale prepečené mäso. Nemusíte sa teda báť, že by ste deťom dali následne na tanier málo prepečené, alebo naopak pripálené mäso.

Vďaka optimálnemu prepečeniu mäsa v inteligentnom elektrickom grile Tefal Optigrill Elite XL predídete tomu, aby sa v úplne spečenom mäse vytvorili karcinogénne látky. Tiež nehrozí, že by ste pripravili málo prepečené mäso, ktoré by mohlo obsahovať nebezpečné baktérie.

Elektrický gril Optigrill Elite XL navyše využijete s celou rodinou aj pri grilovačke s priateľmi. Môže sa totiž pochváliť XL grilovacou plochou, na ktorej naraz pripravíte grilované pochúťky pre 6 až 8 osôb.   

Recepty na detské jedlá na grile

Aby ste si grilovačku s deťmi vychutnali na 100 percent, chce to aj tie správne recepty. Máme pre vás niekoľko tipov, čo na gril pre deti. Tieto grilovacie recepty sú vhodné pre malé aj väčšie deti. Pochutnajú si na nich však aj dospelí.

Grilovanie s deťmi môže byť plné zábavy a skvelých chutí. Užiť si ho môže celá rodina alebo partička priateľov, stačí dodržať niekoľko jednoduchých zásad. Vďaka vhodne vybraným surovinám, receptom a elektrickému grilu dosiahnete zdravšie grilovanie aj nezabudnuteľné chuťové zážitky. 

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko