• Obed
  • 7.6.2021

Sviečková na smotane s kysnutou knedľou a brusnicami - recept pre Cook4me+ od @davidvkuchyni

Sviečková na smotane s kysnutou knedľou a brusnicami - recept pre Cook4me  od Davidvkuchyni.jpeg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
90 min

Suroviny

Sviečková omáčka

  • 600g falošnej sviečkovej
  • Praganda
  • 50g masla
  • 30g olivového oleja
  • 150g mrkvy
  • 100g zeleru
  • 100g petržlenu
  • 100g cibule
  • 1 lyžička nového korenia
  • 1 lyžička borievky
  • 2 lyžičky celého čierneho korenia
  • 5ks bobkového listu
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice octu
  • 1l vody
  • Soľ
  • 200ml smotany na šľahanie
  • Šťava z polky citróna

Knedľa:

  • 265g hrubej múky
  • 125ml teplej vody
  • 1 vajce
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky cukru
  • 10g čerstvého droždia

K podávaniu

  • Citrón
  • Brusnice
  • Šľahačka

Postup:
1. Pokiaľ chcete mäso krásne červené, tak ho tri dni vopred nasoľte pragandou a vákuovo zabaľte.
2. V Cook4me + zvolíme program opekania a rozpustíme maslo s olivovým olejom
3. Opečieme osušené mäso zo všetkých strán. Dáme stranou. 
4. Začneme opekať koreňovú zeleninu. Opekáme 5 minút.
5. Pridáme cibuľu a restujeme kým sa všetko nezačne farbiť do ľahko hneda.
6. Pridáme cukor a opekáme cca 2 minúty. 
7. Zalejeme octom a necháme odvariť. 
8. Mäso vrátime späť a zalejeme vývarom
9. Pridáme korenie v sáčku či sitku a bobkový list. Osolíme.
10. Ukončíme program opekania a zapneme tlakové varenie. Nastavíme čas na 1,5 hodiny.
11. Cook4me + sám bezpečne uvoľní tlak po dovarení. Mäso vyberieme. Korenie vyberieme tiež. 
12. Zvyšok prelejeme do mixéra, pridáme smotanu a rozmixujeme do hladka.
13. Ak nie sme spokojní s hustotou, buď zriedime alebo odvaríme prebytočnú tekutinu.
14. Na záver dochutíme soľou, šťavou z polovice citróna a cukrom.
15. Omáčku podávame s knedľami, ohriatym mäsom, citrónom, brusnicami a šľahačkou.
 
Dobrú chuť ❤️
Recept od: @davidvkuchyni

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko