• Obed
  • 2.11.2021

Sviečková na smotane - recept od @miriam.kalisova pre inteligentný multifunkčný hrniec Tefal Cook4me+ CY8511

Sviečková na smotane - recept od @miriam.kalisova pre inteligentný multifunkčný hrniec Tefal Cook4me+ CY8511
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
15 min
Vaření
Varenie
60 min

Suroviny

Knedľa:

  • 150 g polohrubej múky
  • 120 g špaldovej múky T630
  • 1 čl soli
  • 1 vajce
  • 150 ml mlieka
  • 1 čl trstinového cukru
  • 10 g čerstvého droždia

  • Hovädziu sviečkovú
  • 2-3 pl olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 veľkú mrkvu
  • 1 veľký petržlen
  • 1/2 kalerábu
  • 1/4 zeleru
  • 4 guličky nového korenie
  • 1 bobkový list
  • 1/2 čl mletej kurkumy
  • 1 pl soli
  • 125 ml šľahačkovej smotany
  • Cca 1 liter vody
  • Muškátový oriešok

Sviečková na smotane - recept od @miriam.kalisova pre inteligentný multifunkčný hrniec Tefal Cook4me+ CY8511

Chceli ste do mňa tradičné slovenské jedlá, tak sa do toho pustíme a začneme Sviečkovou na smotane. Mám na to aj skvelého pomocníka od @tefalsk .
Volá sa Tefal Cook4me+ a teda sadli sme si hneď na prvý pohľad.
Okrem toho, že tam je zabudovaných veľa receptov, ktoré vás krok po kroku odnavigujú, aby ste na nič nezabudli, je tam aj manuálny režim, ktorý ja používam najradšej. 
A vypichla by som ľahké otváranie a zatváranie veka a dokonalý nelepivý povrch, kde sa to mäso urobilo tak, ako nikdy.
Seriózne.
Musím si zohnať panvice s týmto povrchom :D Tak ale poďme na recept:


Všetky ingrediencie na knedľu spolu zmiešame a vypracujeme nelepivé cesto.
Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme asi hodinu kysnúť.

Koreňovú zeleninu ošúpeme a nakrájame na kocky.
Cibuľu na drobno.
Mäso umyjeme, poriadne osušíme a prudko opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji.

Mäso vytiahneme a krátko orestujeme cibuľku.
Keď je do “sklovita”, pridáme kurkumu, korenie, bobkový list a na kocky nakrájanú zeleninu..

Pár minút restujeme, aby pekne skaramelizovala.
Pridáme soľ, mäso a vodu a varíme do mäkka.
Ja som to varila pod tlakom asi hodinku, ale aj menej by stačilo určite.
Záleží od toho, aké kvalitné mäso a ktorú časť máte.

Keď už máme mäso mäkké, vytiahneme ho aj s koreninami na tanier..vodu so zeleninou vymixujeme do hladka.
Vrátime do hrnca a šťavu zredukujeme varením na hustotu, aká nám vyhovuje.
Na záver pridáme šľahačkovú smotanu a trošku nastrúhaného muškátového orieška.
Niektorí dochucujú aj citrónovou šťavou.
To už je na vás :-)

A vráťme sa ku knedli.
Po vykysnutí cesto vyklopíme na pomúčenú podložku a vytvarujeme knedlíky.
Uložíme ich do olejom vymasteného sitka na parenie, necháme asi 10 minút podkysnúť, vložíme do hrnca s vriacou vodou a na miernom ohreve asi 20 minút pod pokrievkou  :-)

Dobrú chuť :-)
obrazek.png

Odporučené produkty

Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.

Viac informácií a nastavenia cookies.