• Večera
  • 26.2.2022

Svatojakubské mušle s pórom - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

6-7.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
13 min
Varenie
Varenie
27 min

Suroviny

  • 12 svatojakubské mušle
  • 250 g biele časti póru
  • 20 g maslo
  • 3 šalotky
  • 3 polievkové lyžice kyslá smotana
  • 150 ml suché alebo polosuché biele víno
  • 20 g kukuričný škrob
  • 800 ml voda
  • soľ
  • korenie

Pokrm podávajte s ryžou.

250 g póru nahrubo nakrájajte a vložte do misy kuchynského robota.

Uzavrite poklop a stlačte „Štart“.

Odložte bokom.

Ošúpanú šalotku vložte do misy.

Uzavrite poklop a stlačte „Štart“.

Stierkou zotrite steny misy.

Pridajte 20 g masla. Uzavrite poklop a stlačte „Štart“.

Cez otvor v poklope pridajte 150 ml bieleho vína, 100 ml vody, soľ a korenie.

Stlačte „Štart“.

V polovině varenia pridajte cez otvor v poklope pór a stlačte „Štart“.

Po tejto dobe varenia pór vyberte pomocou kuchyňskej lyžice s otvormi.

Pór dajte stranou a vývar nechajte v mise.

Do vývaru pridajte 3 lyžice kyslej smotany a 20 g kukuričného škrobu.

Uzavrite poklop a stlačte "Štart".

Keď sa časovač vypne, stlačte „Štart“.

Vývar odložte bokom.

Do misy kuchynského robota nalejte 0,7 l vody.

Do externého naparovacieho košíka vložte svatojakubské mušle, košík položte na kuchyňský robot a stlačte tlačidlo „Štart“.

Svatojakubské mušle otočte a stlačte „Štart“.

Pór podávajte se svatojakubskými mušlami, všetko zaliaté vývarom.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko