Do misy robota vložte šalotku.
Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".
Na robota nasaďte mixovací nástavec a stierkou zhrňte rozsekanú šalotku do stredu misy.
Pridajte huby a biele víno, osoľte a okoreňte čiernym korením.
Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".
Zmes zlejte cez sito a nechajte dobre prekvapkať.
Vyberte mixovací nástavec a vráťte huby späť do misy robota.
Pridajte kyslú smotanu, priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".
Pravidelne program prerušujte a zoškrabávajte zmes zo stien misy.
Hubovú zmes rozdeľte do sklenených nádob, do každej pridajte jedno vajce a každý pohár zakryte potravinovou fóliou.
Misu robota vypláchnite a naplňte ju 700 ml vody.
Všetkých šesť sklenených nádob vložte do vnútorného parného koša a priklopte a utesnite poklop.
Stlačte tlačidlo "Štart".
Skontrolujte dobu varenia: bielko by malo byť uvarené a žĺtko stále tekuté.
V závislosti na teplote vajec a vody pred varením môžu byť nutné dve minúty naviac.
Opečený chlieb nakrájajte na pásiky, poháre ozdobte pažítkou a podľa chuti pridajte smrčky.
Podávajte ihneď a s pásikmi opečeného chleba.
Odporučené produkty