• Večera
  • 7.2.2022

Špargľa na flámsky spôsob - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

3-17.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
60 min
Varenie
Varenie
0 min

Suroviny

  • 0.7 l voda
  • 500 g biela špargľa
  • 2 vajce
  • 75 g maslo
  • 1 čajová lyžička šťava z citróna
  • 1 polievková lyžica čerstvá petržlenová vňať
  • soľ
  • korenie

Umyte bielu špargľu, olúpjte ju a odkrojte spodnú 1 cm stonku.

Nasekajte čerstvú petržlenovú vňať.

Do misy robota nalejte 0,7 l vody.

Do vnútorného parného koša vložte 500 g bielej špargle.

Vložte vnútorný parný kôš do misy.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

Špargľu preložte do misy a dajte nabok.

Misu znova naplňte 0,7 l vody.

Do vnútorného parného koša vložte 2 vajcia v škrupine.

Vložte vnútorný parný kôš do misy.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

Vajce ponorte do studenej vody, aby ste zastavili proces varenia.

Z misy vylejte vodu a osušte ju.

Natvrdo uvarené vajcia ošúpte a oddeľte bielka od žĺtkov.

Bielka vložte do misy robota. Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

Bielka preložte do inej nádoby a dajte ich bokom.

Misu upláchnite a osušte.

Vložte do nej žĺtka.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

Žĺtka preložte do inej nádoby a dajte ich bokom.

Misu opláchnite a osušte.

Do misy robota vložte 75 g masla a 1 lyžičku citrónovej štavy.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

Vrchným otvorom na poklope pridajte 1 polievkovú lyžicu nasekanej čerstvej petržlenovej vnate, soľ, korenie a stlačte tlačidlo "Štart".

Bielu špargľu rozložte na tanier.

Najskôr ju zasypte rozdrvenými bielkami, potom rozdrvenými žĺtkami a nakoniec prelejte omáčkou.

Podávajte teplé alebo studené.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko