Umyte bielu špargľu, olúpjte ju a odkrojte spodnú 1 cm stonku.
Nasekajte čerstvú petržlenovú vňať.
Do misy robota nalejte 0,7 l vody.
Do vnútorného parného koša vložte 500 g bielej špargle.
Vložte vnútorný parný kôš do misy.
Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".
Špargľu preložte do misy a dajte nabok.
Misu znova naplňte 0,7 l vody.
Do vnútorného parného koša vložte 2 vajcia v škrupine.
Vložte vnútorný parný kôš do misy.
Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".
Vajce ponorte do studenej vody, aby ste zastavili proces varenia.
Z misy vylejte vodu a osušte ju.
Natvrdo uvarené vajcia ošúpte a oddeľte bielka od žĺtkov.
Bielka vložte do misy robota. Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".
Bielka preložte do inej nádoby a dajte ich bokom.
Misu upláchnite a osušte.
Vložte do nej žĺtka.
Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".
Žĺtka preložte do inej nádoby a dajte ich bokom.
Misu opláchnite a osušte.
Do misy robota vložte 75 g masla a 1 lyžičku citrónovej štavy.
Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".
Vrchným otvorom na poklope pridajte 1 polievkovú lyžicu nasekanej čerstvej petržlenovej vnate, soľ, korenie a stlačte tlačidlo "Štart".
Bielu špargľu rozložte na tanier.
Najskôr ju zasypte rozdrvenými bielkami, potom rozdrvenými žĺtkami a nakoniec prelejte omáčkou.
Podávajte teplé alebo studené.
Odporučené produkty