• Obed
  • 14.4.2022

ŠPAGETY - Artičoky, tuniak Rio Mare s chilli papričkou, paradajkové pesto, rukola

RioMare_Recept_Špagety.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
5 min

Suroviny

  • Tuniak Rio Mare v olivovom oleji s talianskou chilli papričkou (4x 80 g)
  • Špagety Rummo 1 bal.
  • Cesnak 4 strúčiky
  • Polosušené rajčiny 4 pol. lyžice
  • Olivový olej 4 pol. lyžice
  • Marinované artičoky 16 ks
  • Očistené grilované papriky
  • Zelené olivy 4 pol. lyžice
  • Paradajkové pesto 4 pol. lyžice
  • Paradajkové peláty (Mutti)
  • Rybí vývar 4 dcl
  • Biele víno 2 dcl
  • Maslo 4 pol. lyžice
  • Rukola 1 zväzok
  • Kapary
  • Parmezán 4 pol. lyžice
  • Kôra z jedného citrónu
  • Soľ, čierne korenie, chilli papričky na dochutenie

1. Do vriacej osolenej vody vložíme celé balenie špagiet Rummo, ľahko premiešame, aby sa nám špagety nezlepili.

2. Varíme max. 8 minút.

3. vopred zahriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme prekrájaný cesnak, ktorý ľahko zkonfitujeme.

4. Na orestovaný cesnak postupne pridáme chilli tuniaka, zelené olivy, prekrájané grilované papriky, marinované artičoky a polosušené rajčiny.

5. Do takto pripraveného základu na špagety vložíme paradajkové pesto a peláty. Všetko dôkladne zamiešame a podlejeme bielym vínom a rybím vývarom.

6. Celý základ necháme 4 minúty prevárať. Po prevarení pridáme vopred uvarené špagety a na zjemnenie maslo.

7. Špagety dôkladne pred servírovaním premiešame v krémovú konzistenciu. Podľa chuti prisolíme alebo dochutíme drveným čiernym korením.

Servírovanie:

Krémové špagety stočíme pinzetou na plytký tanier, dozdobíme rukolou a kráľovskými kaparmi. Pred konzumáciou na špagety nastrúhame parmezán a citrónovú kôru. Prípadne pre intenzívnejšiu chuť môžeme priostriť čerstvými chilli papričkami.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko