• Obed
  • 14.4.2022

Špagetové hniezda s mäsovými guľami v paradajkovej omáčke - recept pre vysokorýchlostný mixér s ohrevom Tefal Perfectmix Cook

Tomato sauce and spaghetti nests.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
10 min
Vaření
Varenie
20 min

Suroviny

Na omáčku:

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička papriky
  • 1 polievková lyžica provencálskych byliniek
  • 800 g nakrájaných paradajok
  • Soľ
  • Korenie ( pepř )

Na mäsové guličky:

  • 400 g mletého mäsa
  • 0,5 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 4 vetvičky petržlenu
  • Soľ
  • Korenie ( pepř )

Na prípravu paradajkovej omáčky olúpte cesnak a cibuľu a nakrájajte nahrubo.

Do mixovacej nádoby dajte cesnak, cibuľu a olivový olej.

Zatvorte veko a nastavte program na STIR.

Akonáhle zhnedne, pridajte zvyšné ingrediencie.

Zatvorte veko a nastavte program na HOT SAUCE na 20 minút.

Medzitým si uvarte mäsové gule, pokiaľ máte polotovar.

Ak nie, nakrájajte ingrediencie a zmiešajte ich s mäsom.

Tvarujte z nich rovnako veľké guličky a smažte ich na panvici s olivovým olejom.

Špagety uvarte tak, ako je uvedené na obale.

Vložte špagety do misy a zatočte ich, aby ste vytvorili hniezdo.

Zalejte naberačkou paradajkovej omáčky a pridajte 3 mäsové gule.

Z cukety vytvorte oči a z mrkvy zobák.

Odporučené produkty

Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.

Viac informácií a nastavenia cookies.