Olúpte a rozštvrťte cibuľu a vložte ju do robota.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Vrchným otvorom vo veku pridajte 50 ml oleja, polievkovú lyžicu kari a štipku mletého zázvoru. Znovu utesnite veko a stlačte tlačidlo "Štart".
Otvorte spotrebič a nasaďte naň mixovací nástavec.
Nakrájajte 250 g kuracieho mäsa na kocky a do robota pridajte 100 ml paradajkového pyré.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Po uvarení pridajte otvorom ve veku 10 vetvičiek koriandru a dochuťte soľou a korením.
Každý plát cesta brick rozdeľte na 4 prúžky.
Na jeden koniec dajte malé množstvo náplne.
Cesto preložte do trojúholníka a znovu ho prekladajte až ku koncu pruhu.
Samosu potrite bielkom a uzavrite.
Postup opakujte i s ostatnými prúžkami.
Vyprážajte 5 minút na olejom vymazanej panvici na prudkom ohni alebo pečte 15 minút v rúre pri 150 °C (stupeň 5) na plechu vyloženom papierom na pečenie.
Podávajte.
Odporučené produkty