• Obed
  • 26.2.2022

Rybacie ragú - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

6-37.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
20 min

Suroviny

  • 500 g mieň
  • 100 g mrkva
  • 100 g fenikel
  • 30 g stopkový zeler
  • 50 g šalotka
  • 100 ml olivový olej
  • 100 ml biele víno
  • 200 ml hydinový vývar
  • 2 g mletý šafran
  • 400 ml smotana
  • soľ a korenie

Biele víno môžete nahradit koňakom a zeleninu paradajkami a pripraviť tak rybu na americký spôsob.

500 g mieňa nakrájajte na kocky o veľkosti asi 3 cm.

Ošúpte zeleninu. 100 g feniklu, 30 g zeleru, 100 g mrkvy a 50 g šalotky nakrájajte na kúsky.

Šalotku a 100 ml oleja dajte do kuchynského robota vybaveného mixérom.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte „Štart“.

Cez otvor v poklope pridajte 100 ml bieleho vína a stlačte tlačidlo „Štart“.

Na konci programu pridajte cez otvor v poklope mieňa, zeleninu a 200 ml hydinového vývaru.

Osoľte a okorenite.

Stlačte „Štart“.

Akonáhle je varenie hotové, vyberte polovinu vývaru a zamiešajte ho so 400 ml smotany a 2 g šafránu.

Rybu a zeleninu dajte na tanier a zalejte omáčkou.

Ihneď podávajte.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko