• Príbehy
  • 16.9.2022

Rozhovor s Lenkou Madlenovou @sty.le.mon o živote a móde

Rozhovor s Lenkou Madlenovou @sty.le.mon o živote a móde.jpg

Moje meno je Lenka, žijem v Brne a pochádzam zo stredného Slovenska. Už odmalička som bola kreatívne dieťa, veľa som tancovala, maľovala, postupne sa pridala láska v písaniu, fotografia a móda. Keď som kedysi pred desiatimi rokmi natrafila na blogy zahraničných blogeriek, vedela som, že toto mix všetkého, čo ma baví, a tak som to skúsila a neľutujem dodnes, a to už prešlo od začiatku veľa rokov. Milujem farby na oblečení, v bytovom dizajne a všeobecne vo svete. Ľudom totiž prinášajú veľa energie a radosti do života. Snažím sa ich teda inšpirovať, aby sa ich nebáli, aby ich vedeli použiť a aby sami pocítili ich krásne benefity. S farbami je totiž život taký radostný.

Hraje vzhled ve vašem běžném životě velkou roli?

To je veľmi všeobecná otázka. Áno, dávam si záležať na upravenom vzhľade, veď to o nás iným ľuďom povie veľmi veľa. Ale nepovažujem to za najdôležitejšiu vec a rozhodne ľudí neposudzujem len podľa vzhľadu, dôležité sú predsa iné hodnoty, ktoré nevidno. 

Používáte oblečení jako prostředek pro sebevyjádření?

Za tie roky ako módna blogerka som sa ale naučila, že aj prostredníctvom módy a oblečenia dokážeme nonverbálne ľuďom povedať veľa a dať najavo, kto sme, bez toho, aby sme prehovorili. Móda napríklad vždy súvisela napríklad s politikou alebo spoločenským dianím, takže ju považujem za veľmi dôležitú súčasť.

Je pro vás důležité vypadat upraveně?

Určite áno. Nemyslím tým ale dokonalý make up a účes, ktorý zaberie hodinu. Dávam si záležať na upravených vlasoch, rada ich nosím aspoň vyžehlené rovné a hladké. Rovnako tak na upravených nechtoch a na peknej pleti - tu sa ale snažím skôr dbať na kvalitnú kozmetiku než na zakrytie make upom. Nemám tiež rada pokrčené oblečenie, no občas sa to veru stane aj mne.

Jaký je váš vztah k žehlení? Umíte žehlit?

Žehlenie pre mňa vždy bola aktivita, ktorú som nemilovala, no zároveň neznášala - taký stred. Keď som však v dospelosti začala nosiť rôzne topy, originálne dizajnérske košele či šaty, začala som si myslieť, že žehliť vlastne ani neviem. Chyba však bola v tom, že som používala klasickú žehličku. Akonáhle som prešla na naparovačku, zmenil sa mi život. Niektoré oblečenie, napríklad také elegantné šaty s volánmi, proste klasickou žehličkou nevyžehlíte dobre. Naparovačku považujem za jedného z najlepších pomocníkov u mňa doma.

Nedávno jste si vyzkoušela novinku – samožehličku od značky Tefal Care For You – čím vás nejvíce překvapila?

Že už nemusím hodinu žehliť priateľove košele haha! Toto je totálne skvelý pomocník, najmä, keď sa obliekate elegantne. Dokonale vyžehlí košele, saká či kostými. A to bez vás, úplne samo! A ja si zatiaľ môžem urobiť skincare alebo vypiť rannú kávu. Páči sa mi tiež režim dezinfekcie oblečenia - nemám rada, keď varím a potom to celý deň cítim zo svojho oblečenia.

Stalo se Care For You součástí vaší ranní/denní rutiny?

Určite áno, veď komu by sa nepáčilo, že niekto/niečo robí prácu za vás, však? S ňou žehlí oblečenie aj môj priateľ, veď je to také jednoduché. On je technický nadšenec, takže sa mu koncept samožehliacej skrine zapáčil už keď sme videli na internete prvú fotku novinky.

Na co využíváte volný čas, který vám Care For You ušetří?

Výrazne mi to šetrí čas najmä ráno, kedy si za čas vyžehlenia oblečenia (10-20 minút) dokážem spraviť make up alebo sa naraňajkovať. Mám rada efektívne strávený čas.

Komu byste Care For You doporučila?

Podľa mňa je tento produkt ako stvorený pre ľudí, ktorý musia v zamestnaní dodržiavať business dress code. Zároveň sú zaneprázdnení a ráno nikdy nestíhajú. 

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko