• Príbehy
  • 17.5.2023

Rozhovor s fashion influencerkou Lenkou Madlenovou @sty.le.mon o životě a o barvách

Lenka Madlenova rozhovor sty.le.mon.jpg

Žltá, modrá, oranžová, zelená, čo to presne znamená? Čistý POP, tzv. Pure POP - nový farebný ručný naparovač od Tefalu, ktorý svojimi farbami rozarí život nielen influencerke Lenke Madlenovej.

Ako blogerka a influencerka sa venujete móde. Farebnej móde. Dokážete si predstaviť život bez farieb?

Ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy. Človek sa zároveň mení, a tak neviem povedať, čo bude o 10-20 rokov. Pre mňa je dôležitá prítomnosť - momentálne ma farby robia šťastnou a dodávajú mi veľa radosti a energie, a to je pre mňa dôležité. Teraz si to teda predstaviť neviem.

Aký je váš vzťah k farbám a aká farba je vaša najobľúbenejšia?

Farby sú pre mňa radosť, energia, optimizmus. Dodávajú mi do života veľa pozitívnych vecí a som rada, že to šírim aj do okolia. Milujem všetky sýte farby, ale ak by som mala vybrať len jedného favorita, bola by to žltá. Obklopujem sa ňou najviac nielen vo svojom šatníku, ale aj doma v interiéri. A prečo? Skúste si na seba dať napríklad žlté šaty a uvidíte.

Máte rada pestré farby. Ako bojujete proti vyblednutiu farieb na vašom oblečení?

Používam vhodné pracie prostriedky a oblečenie nesuším na priamom slnku. Skôr ako vyblednutie ma ale trápi zafarbenie oblečenia, keďže často zvyknem prať všetko farebné oblečenie dokopy. To vyriešia obrúsky proti zafarbeniu, ktoré sú dostupné v drogérii.

Dá sa povedať, že móda je pre vás životný štýl? Čím sa inšpirujete pri zostavovaní outfitov?

Móda je pre mňa určite dôležitou vecou. Je to časť neverbálnej komunikácie, pretože svojim vzhľadom a oblečením vieme svetu povedať veľa. Pri zostavovaní outfitov sa inšpirujem všade okolo seba a chodím s otvorenými očami. Inšpirácia je totiž všade okolo nás a k peknej farebnej kombinácii ma vie inšpirovať aj pouličná lampa s vedľa stojacim autom. Niekedy sú veci veľmi jednoduché a máme ich rovno pred nosom, ale častokrát nechodíme s otvorenými očami a nevnímame naplno život okolo seba.

Ako každá žena máte určite veľa povinností. Kde nachádzate čas zladiť svoj outfit?

Ono to už rokmi ide samo. Keď si ale neviem rady, mrknem na farebné koleso (anglicky color wheel) a vyberiem napríklad farby stojace oproti sebe. Farebné koleso je skutočný záchranca a s ním máte istotu, že farebná kombinácia bude naozaj oku lahodiaca. Keď sa naučíte, ako farebné koleso funguje a ako vďaka nemu môžete kombinovať farby, zmení vám to život.

Pripravujete si oblečenie večer vopred? Ako sa oň staráte?

Väčšinou si outfit vyberám ráno podľa momentálnej nálady. Je pre mňa totiž dôležité, aby som na sebe mala to, v čom sa cítim skvele v ten daný deň. Ak ma čaká ale napríklad v ten deň niečo dôležité, outfit si chystám večer deň vopred. A je to tak klasicky asi ako to má každý - pozriem, či na pančuchách nemám dierku, či niekde nie je nejaký fľak, či všetko pekne vonia a je rovné ožehlené.

Často cestujete - ako riešite výber oblečenia na cesty?

Väčšinou si so sebou beriem pár základných kúskov, ktoré sa dajú navzájom kombinovať a vytvorím z nich viacero outfitov - rifle, biele tenisky, jednoduché sako. Najčastejšie totiž cestujem s príručnou batožinou. Beriem si väčšinou oblečenie, ktoré je pohodlné a praktické, také, ktoré sa šialene nepokrčí v kufri, aj keď teraz s cestovnou naparovačkou mi tento problém odpadol.

Máte nejaký trik, ako zaistiť, že aj po dlhšom putovaní budete vyzerať skvele?

Dajte si na seba obľúbenú vôňu, výrazný rúž a usmejte sa. To robí vždy divy.

Aké máte skúsenosti s ručnými naparovačmi odevov? Čo na nich najviac oceňujete?

Mne osobne to zmenilo život! Dovtedy som totiž používala len klasickú žehličku a s ňou niektoré odevy proste nevyrovnáte alebo to trvá neskutočne dlho - napríklad také volánové šaty. S naparovačkou ide všetko rýchlo a ľahko a už by som si bez nej nevedela predstaviť život. Je to neskutočne praktická vec, ktorú by doma mala mať každá milovníčka módy.

Aká farba zo série ručných naparovačov Tefal Pure POP je Vaša najobľúbenejšia?

To je ako keby ste sa pýtali matky, ktoré dieťa je jej najobľúbenejšie, haha. Všetky sú krásne a ja som rada, že Tefal našiel odvahu a urobil krásnu edíciu plnú sýtych farieb. Bielej a čiernej elektroniky je totiž na trhu už dosť. Život je príliš krátky. Rozbaľme to s farbami.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko