Do nádoby robota dajte 50 g píniových orieškov.
Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.
Orechy preložte do inej nádoby a uschovajte na neskôr."
Olúpanú a rozštvrtenú cibuľu vložte do nádoby robota.
Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.
Špachtľou oddeľte zmes od stien nádoby.
Do robota vložte nástavec na miešanie.
Pridajte 2 lyžice olivového oleja a 300 g ryže arborio.
Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.
Cez otvor veka pridajte 130 ml bieleho vína.
Cez otvor veka pridajte 600 ml vývaru, šafrán, soľ a čierne korenie a stlačte „Start“.
Mušle sv. Jakuba umiestnite do vonkajšieho parného koša, ktorý vložte pod veko robota bez uzáveru.
Na pokračovanie varu stlačte „Start“.
Po dobe varu vyberte vonkajší parný kôš a mušle sv. Jakuba položte vedľa.
Do nádoby pridajte pražené piniové oriešky a 70 g strúhaného parmezánu.
Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.
Rizoto podávajte s mušľami sv. Jakuba.
Odporučené produkty