• Obed
  • 4.3.2022

Rizoto s mušľami sv. Jakuba a píniovými orieškami - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

8-12.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
30 min

Suroviny

  • 300 g ryža arborio
  • 24 mušle sv. Jakuba
  • 130 ml biele víno
  • 600 ml zeleninový vývar
  • 2 štipky šafrán
  • 70 g parmezán
  • 50 g píniové oriešky
  • 1 cibuľa
  • 2 polievkové lyžice olivový olej

Do nádoby robota dajte 50 g píniových orieškov.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Orechy preložte do inej nádoby a uschovajte na neskôr."

Olúpanú a rozštvrtenú cibuľu vložte do nádoby robota.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Špachtľou oddeľte zmes od stien nádoby.

Do robota vložte nástavec na miešanie.

Pridajte 2 lyžice olivového oleja a 300 g ryže arborio.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Cez otvor veka pridajte 130 ml bieleho vína.

Cez otvor veka pridajte 600 ml vývaru, šafrán, soľ a čierne korenie a stlačte „Start“.

Mušle sv. Jakuba umiestnite do vonkajšieho parného koša, ktorý vložte pod veko robota bez uzáveru.

Na pokračovanie varu stlačte „Start“.

Po dobe varu vyberte vonkajší parný kôš a mušle sv. Jakuba položte vedľa.

Do nádoby pridajte pražené piniové oriešky a 70 g strúhaného parmezánu.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Rizoto podávajte s mušľami sv. Jakuba.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko