• Obed
  • 4.3.2022

Rizoto s krevetami - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

8-39.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
4 min
Vaření
Varenie
26 min

Suroviny

  • 300 g ryža arborio
  • 1 šalotka
  • 100 ml olivový olej
  • 80 ml biele víno
  • 900 ml hydinový vývar
  • 250 g krevety
  • 50 g parmezán
  • 50 g sušené paradajky
  • 10 listy bazalka
  • 50 g maslo
  • soľ a čierne korenie

Tekutá konzistencia pokrmu je bežná, na krémovosti dodá parmezán.

Očistite šalotku a nakrájajte ju na hrubo.

Kusy šalotky dajte do nádoby.

 Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Otvorte prístroj a nástavec na miešanie upevnite na čepele.

Pridajte 100 ml olivového oleja.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Cez otvor veka pridajte 300 g ryže, 250 g kreviet a stlačte „Start“.

Cez otvor veka nalejte 80 ml bieleho vína a stlačte „Start“.

Cez otvor veka nalejte 900 ml hydinového vývaru.

Nasaďte uzáver a stlačte „Start“.

Otvorte prístroj a pridajte 50 g parmezánu, 50 g masla, 50 g paradajok, špachtľou všetko opatrne premiešajte.

Osoľte a pridajte čierne korenie.

Ozdobte lístkami bazalky a ihneď podávajte.

Odporučené produkty

Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.

Viac informácií a nastavenia cookies.