• Obed
  • 4.3.2022

Rizoto s gorgonzolou a šampiňónmi - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

8-41.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
0 min
Varenie
Varenie
22 min

Suroviny

  • 150 g ryža arborio
  • 1 šalotka
  • 50 ml biele víno
  • 400 ml hydinový vývar
  • 2 polievkové lyžice olivový olej
  • 200 g šampiňóny
  • 150 g gorgonzola
  • čierne korenie

Pre viac tradičný variant nahraďte gorgonzolu strúhaným parmezánom.

Očistite šalotku a rozdeľte ju na polovicu.

 Očistite 200 g šampiňónov a nakrájajte ich na drobno.

Do nádoby robota s nožom na sekanie dajte šalotku.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Špachtľou oddeľte hmotu od stien.

Do robotu s nástavcom na miešanie pridajte 2 polievkové lyžice olivového oleja, 150 g ryže a 50 ml bieleho vína.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Na konci programu nalejte 400 ml vývaru a pridajte šampiňóny.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Na konci programu pridajte 150 g nakrájanej gorgonzoly, čierne korenie a opatrne premiešajte. Ihneď podávajte.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko