Recept na Lúpačky od @fit_stebystep Eliška Bódisová
Počet osôb
6
Náročnosť
ľahký
Príprava
60 min
Varenie
10 min
Suroviny
500g bio hladkej múky
250ml mlieka izbovej teploty
80 g cukru
½ droždia
80 g rozohriateho masla
Štipka soli
Trochu citrónovej kôry
2 žĺtky - jeden na potretie a jeden do cesta
Mak na posypanie
Do mištičky rozdrobíme droždie, dáme lyžičku cukru a trošičku vlažného mlieka, rozmiešame a necháme vzísť kvások, cca 10 minút. Do misy od robota dáme všetko ostatné, pridáme kvások a necháme robot pripraviť cesto (cesto bude lepivé, tak je to v poriadku). Môj tip - keď s cestom budete pracovať pomažte si ruky troškou oleja. Bude sa vám s ním krásne pracovať. Cesto necháme 50 minút kysnúť. Potom rozdelíme na 2 veľké alebo 3 menšie kôpky a z každej vyvaľkáme kruh, ktorý rozkrájame na osminky. Z každého trojuholníka zrolujeme lupák (začíname vždy od širokého konca a rolujeme k špičke). Potrieme žĺtkom a posypeme makom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov cca 15 minút. Strážte.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.