• Recepty
  • 5.5.2021

Recept na Lúpačky od @fit_stebystep Eliška Bódisová

Masterchef_Gourmet_Baking_with_kids23.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
60 min
Varenie
Varenie
10 min

Suroviny

  • 500g bio hladkej múky
  • 250ml mlieka izbovej teploty
  • 80 g cukru
  • ½ droždia
  • 80 g rozohriateho masla
  • Štipka soli
  • Trochu citrónovej kôry
  • 2 žĺtky - jeden na potretie a jeden do cesta
  • Mak na posypanie

Do mištičky rozdrobíme droždie, dáme lyžičku cukru a trošičku vlažného mlieka, rozmiešame a necháme vzísť kvások, cca 10 minút.
Do misy od robota dáme všetko ostatné, pridáme kvások a necháme robot pripraviť cesto (cesto bude lepivé, tak je to v poriadku).
Môj tip - keď s cestom budete pracovať pomažte si ruky troškou oleja.
Bude sa vám s ním krásne pracovať.
Cesto necháme 50 minút kysnúť.
Potom rozdelíme na 2 veľké alebo 3 menšie kôpky a z každej vyvaľkáme kruh, ktorý rozkrájame na osminky.
Z každého trojuholníka zrolujeme lupák (začíname vždy od širokého konca a rolujeme k špičke).
Potrieme žĺtkom a posypeme makom.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov cca 15 minút.
Strážte.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko