• Obed
  • 19.9.2023

Recept Kura s limetkou a kokosom – Jesenné recepty Martina Kolníka #TefalJesenneRecepty

5 (1x)
20230626_164805.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
13 min

Suroviny

  • 4 kuracie stehienka (paličky a stehná oddelené)
  • 2 baklažány, umyté, na kúsky 2 až 3 cm
  • 2 limetky (šťava)
  • 6 jarných cibuliek (cibuľky umyté a na dve rovnaké polovice)
  • 100 ml kokosového mlieka
  • 2 lyžice sezamového oleja
  • 2 lyžice rybej omáčky
  • 2 lyžice čerstvého koriandra, umytého a nasekaného
  • 2 lyžičky opražených sezamových semienok
  • 10 g kukuričného škrobu zriedeného malým množstvom vody

Postup:

1.      Pripravte si ingrediencie.

2.      Baklažány umyte a nakrájajte na 2 až 3 cm kocky.

3.      Čerstvý koriander umyte a nasekajte najemno.

4.      Marinujte kura v limetkovej šťave a rybej omáčke.

5.      Do nádoby pridajte sezamový olej.

6.      Cibuľu opražte. Dajte bokom.

7.      Osmahnite kura (v prípade potreby vo viacerých dávkach).

8.      Šťavu z marinády zmiešajte s kukuričným škrobom.

9.      Vložte cibuľu a kura späť do nádoby.

10.  Pridajte šťavu z marinády, kokosové mlieko a baklažán.

11.  Čas varenia v tlakovom hrnci je nastavtený na 13 minút.

12.  Dochuťte. Ozdobte koriandrom a sezamovými semienkami.

13.  Podávajte.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko