• Obed
  • 4.3.2022

Ravioli so sušenými paradajkami a ricottou - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

8-11.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
0 min
Varenie
Varenie
80 min

Suroviny

  • 100 g krupica z tvrdej pšenice
  • 60 g múka
  • 1 polievková lyžica soľ
  • 2 vajce
  • 75 g sušené paradajky
  • 10 g píniové oriešky
  • 100 g ricotta
  • 10 g bazalka
  • soľ
  • čierne korenie

Do nádoby robota nasypte 100 g krupice a 60 g múky.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Cez otvor veka pridajte 2 vajcia a stlačte „Start“.

Cesto musí byť hladké a nesmie sa lepiť.

Cesto preložte do inej nádoby a nechajte 30 min odpočívať.

Na prípravu náplne dajte do nádoby robota 10 g píniových orieškov.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Pridajte 75 g sušených paradajok cez otvor veka a stlačte „Start“.

 Pomocou špachtle zmes oddeľte od stien nádoby.

Cez otvor veka pridajte 100 g ricotty, 10 g bazalky, soľ a čierne korenie a stlačte „Start“.

Cesto rozdeľte na polovice a obe rozvaľkajte na tenko na pomúčenej doske. P

omocou formičky alebo pohára vykrajujte 5cm kolieska.

Do polovice kolieska vždy dajte čajovú lyžičku náplne.

Okraje všetkých koliesok navlhčite vodou a prázdne kolieska prilepte na tie s náplňou.

Poriadne pritlačte, aby v nich neostal žiaden vzduch.

Okraje spojte pomocou vidličky.

Dajte do hrnca s vriacou vodou a varte 4 min, kým nie sú raviolli al dente.

Podávajte s omáčkou podľa vlastného výberu.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko