• Večera
  • 26.2.2022

Polvo à lagareiro - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

6-10.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
50 min
Varenie
Varenie
30 min

Suroviny

  • 1,5 kg chobotnice
  • 1 l voda
  • 1 kg malé zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 listy bôbkový list
  • 100 ml olivový olej
  • 2 polievkové lyžice mořská soľ hrubá
  • 0.5 svazek čerstvý koriander, nasekaný
  • korenie

Jedná se o tradičný portugalský pokrm vyrobený z varenej a potom pečenej chobotnice.

Do vody na varenie chobotnice nedávejte soľ.

Mäso by tak bylo tvrdé.

Predehrejte rúru na 180 °C.

Vybavte robota mixérom.

Do misy kuchynského robota vložte chobotnicu, 1 l vody a neosúpanú cibuľu.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

Medzi tým umyte malé zemiaky a vložte ich do pekáča.

Posypte hrubou soľou a pečte 40 minút.

Keď je chobotnica uvarená, vyberte ju z misy.

Vyberte zemiaky z rúry a vidličkou ich ľahko roztlačte.

Chobotnicu vložte medzi zemiaky a pokvapkajte 100 ml olivovým olejom.

Pridajte nasekaný koriander, bobkový list a korenie. Pečte 15 min.

Podávajte teplé.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko