• Večera
  • 5.2.2022

Plnené vínne listy dolma - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

2-17.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
90 min
Varenie
Varenie
60 min

Suroviny

  • 30 vínne listy
  • 1 cibuľa
  • 100 g guľatozrnná ryža
  • 1 citrón
  • 250 ml zeleninový vývar
  • 1 polievková lyžica olivový olej
  • 0.7 l voda
  • korenie

30 vínnych listov blanšírujte 5 minút vo vriacej vode.

Počas prípravy plnky ich nechajte vychladnúť.

Olúpanú a rozrezanú cibuľu vložte do misy robota.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Nasaďte mixovací nástavec. Vrchným otvorom vo veku pridajte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja a stlačte tlačidlo "Štart".

Vrchným otvorom vo veku pridajte 100 g guľatozrnnej ryže a stlačte tlačidlo "Štart".

Pridajte 250 ml zeleninového vývaru, šťavu z jedného citrónu a korenie podľa chuti.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Plnku preložte do misky.

Vezmite vínný list a odrežte mu stopku.

Položte ho na pracovnú plochu špičkou nahoru.

Na spodnú časť listu naneste 1 lyžičku náplne.

Preložte strany listu smerom ku stredu.

Potom preložte spodnou stranou nahor a pevne zrolujte až ku špičke.

Postup opakujte so zvyškom náplne a ostatnými listami.

Do misy robota nalejte 0,7 l vody.

Dolmas naskladajte tesne vedľa seba do vonkajšieho parného koša.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Umiestnite vonkajší parný kôš na veko a stlačte tlačidlo "Štart".

Pred podávaním nechajte dolmas aspoň hodinu vychladnúť.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko