30 vínnych listov blanšírujte 5 minút vo vriacej vode.
Počas prípravy plnky ich nechajte vychladnúť.
Olúpanú a rozrezanú cibuľu vložte do misy robota.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Nasaďte mixovací nástavec. Vrchným otvorom vo veku pridajte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja a stlačte tlačidlo "Štart".
Vrchným otvorom vo veku pridajte 100 g guľatozrnnej ryže a stlačte tlačidlo "Štart".
Pridajte 250 ml zeleninového vývaru, šťavu z jedného citrónu a korenie podľa chuti.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Plnku preložte do misky.
Vezmite vínný list a odrežte mu stopku.
Položte ho na pracovnú plochu špičkou nahoru.
Na spodnú časť listu naneste 1 lyžičku náplne.
Preložte strany listu smerom ku stredu.
Potom preložte spodnou stranou nahor a pevne zrolujte až ku špičke.
Postup opakujte so zvyškom náplne a ostatnými listami.
Do misy robota nalejte 0,7 l vody.
Dolmas naskladajte tesne vedľa seba do vonkajšieho parného koša.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Umiestnite vonkajší parný kôš na veko a stlačte tlačidlo "Štart".
Pred podávaním nechajte dolmas aspoň hodinu vychladnúť.
Odporučené produkty