• Večera
  • 26.2.2022

Plnené kalamáre - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

6-50.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
0 min
Varenie
Varenie
35 min

Suroviny

  • 100 g cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 50 ml olivový olej
  • 300 g klobásové mäso
  • 3 polievkové lyžice petržlen
  • 1 paradajka
  • 100 g červená paprika
  • 14 kalamáre celé
  • 100 ml biele víno
  • 850 ml voda
  • 10 g rybací vývar
  • šafrán
  • soľ
  • korenie

Do misy kuchynského robota dajte 100 g nahrubo nasekanej cibule a 2 strúčiky cesnaku. Uzavrite poklop a stlačte „Štart“.

Stierkou zotrite steny misy. Pridajte 25 ml olivového oleja.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte „Štart“.

Cez otvor v poklope pridajte 300 g klobásového mäsa a 3 lyžice petržlenu a stlačte tlačidlo „Štart“.

Stierkou vyberte plnku z misy a dajte stranou.

Misu kuchynského robota vyčistite. Pridajte 1 paradajku a 100 g červenej papriky nahrubo nakrájenej a stlačte „Štart“.

Pridajte 25 ml olivového oleja a stlačte tlačidlo „Štart“.

Pridajte 100 ml bieleho vína a 150 ml vody.

Cez otvor v poklope pridajte 10 g rybacieho vývaru, šafrán, soľ a korenie a stlačte tlačidlo „Štart“.

Po uvarení omáčku odložte stranou.

Kalamáre naplňte pripravenou plnkou a spojte špáradlom. Vložte ich do vnútorného naparovacieho košíka.

Do misy robota nalejte 0,7 l vody.

Umiestnite vnútorný naparovací košík s plněnými kalamármi a stlačte „Štart“.

Vyberte vnútorný naparovací košík, odstráňte špárátka a podávajte kalamáre zaliaté omáčkou.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko