• Obed
  • 5.4.2023

Pikantný varený bôčik - recept Tefal Unlimited

3 (2x)
Pikantní vařený bůček - recept Tefal Unlimited.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
60 min

Suroviny

  • 1 bravčový bôčik bez kosti
  • 5 guličiek nového korenia
  • 5 guličiek čierneho korenia
  • 2 kusy bobkového listu
  • soľ
  • korenie na obalenie: paprika (možno pálivá), drvená rasca, mleté korenie, soľ

Postup:

1. Pripravte si hrniec Tefal Unlimited a nalejte doň vodu, do ktorej pridajte soľ, nové korenie, čierne korenie a bobkový list.

2. Do vody s korením vložte bravčový bôčik bez kosti, na hrniec dajte pokrievku a bôčik varte vo vode až do zmäknutia.

3. Medzitým, čo sa bôčik varí, si pripravte zmes korenia. Zmiešajte sladkú (alebo pálivú) papriku, drvenú rascu, mleté korenie a soľ.

4. Uvarený bôčik vyberte z vody, ešte za tepla ho obaľte v korení a zabaľte do alobalu. Po vychladnutí bôčik dajte do chladničky, kde ho nechajte odpočívať.

5. Pikantný varený bôčik je skvelý za studena na chlieb, ale aj na špenát či kapustu s knedľou.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko