Ak dáváte prednosť hrubšej konzistencii, v poslednom kroku stačí mixovať 15 sekúnd pri rýchlosti 6.
Do misy robota vložte 50 g parmezánu.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Parmezán preložte do inej nádoby a dajte nabok.
Do misy robota nalejte 0,7 l vody.
Pridajte 1 lyžičku hrubozrnnej soli.
Z dvoch červených paprík odstráňte semienka a nakrájajte ich na väčšie kúsky.
Vložte papriky do vnútorného parného koša a parný kôš vložte do kuchynského robota.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Vylejte vodu po varení a uvarenú červenú papriku vložte i s parmezánom do robota.
Pridajte 1 strúčik cesnaku, 30 lístkov čerstvej bazalky, 25 ml citrónovej šťavy, 110 g syra feta a 40 ml olivového oleja. Osoľte a okoreňte.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Odporučené produkty