• Obed
  • 7.3.2022

Musaka - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

10-10.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
14 min
Varenie
Varenie
61 min

Suroviny

  • 0.7 l voda
  • 700 g baklažány
  • 2 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 50 ml olivový olej
  • 500 g mleté ​​mäso
  • 450 g drvené rajčiny
  • 1 polievková lyžica sušené oregano
  • 450 ml mlieko
  • 60 g múka
  • 40 g maslo
  • 1 pincée muškátový oriešok
  • soľ
  • čierne korenie

Baklažány umyte a nakrájajte na plátky.

Nalejte 0,7 l vody do nádoby robota.

Vložte 700 g baklažánov do externého naparovacieho košíka.

Uzavrite poklop bez uzáveru.

Umiestnite externý naparovací košík na poklop robota a stlačte 'Štart'.

Vyprázdnite vodu z misky a opláchnite ju.

Do misky kuchynského robota vložte 1 ošúpanú a rozpolenú cibuľu a 1 ošúpaný štrúčik cesnaku.

 Uzavrite poklop a stlačte 'Štart'.

Stierkou zotrite steny misy.

Pridajte 30 ml olivového oleja.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

Pridajte 500 g mletého mäsa, soľ a čierne korenie.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

Mäso peložte do misy a dajte nabok.

Do misky kuchynského robota vložte 1 ošúpanú a rozpolenú cibuľu a 1 ošúpaný strúčik cesnaku.

Uzavrite poklop a stlačte 'Štart'.

Stierkou zotrite steny misy.

Pridajte 20 ml olivového oleja.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

Pridajte 450 g drvených rajčín, soľ a 1 lyžicu sušeného oregana.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

Nalejte rajčinovú omáčku do nádoby s mäsom, premiešajte a dajte nabok.

Vyčistite misku.

Pridajte 40 g masla a stlačte tlačidlo „Štart“.

Nasaďte šľahač.

Pridajte 60 g múky,

Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

Otvorom na poklope pridajte 450 ml mlieka, soľ, čierne korenie a štipku muškátového oriešku.

Uzavrite poklop a stlačte 'Štart'.

Predhrejte rúru na 180 °C.

Dno zapekacej misy vyložte časťou baklažánov.

Pridajte polovicu zmesi mäsa s rajčinovou omáčkou a prekryte vrstvou baklažánov.

Vytvorte ďalšie dve vrstvy mäsa a baklažánov a potom nalejte bešamel.

Pečte na 180 °C po dobu 25 minút.

Podávajte teplé.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko