• Obed
  • 11.2.2022

Morčacie rezančeky so smotanovo-hubovou omáčkou - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

5-47.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
6 min
Varenie
Varenie
34 min

Suroviny

  • 2 malé cibuľky, rozkrojené napoly
  • 1 strúčik cesnaku, rozkrojený napoly
  • 2 polievkové lyžice olivový olej
  • 500 g morčacie prsia, nakrájané na rezančeky
  • 250 ml voda
  • 250 ml smotana
  • 1 kocka zeleninový vývar
  • 3 polievkové lyžice paradajkový pretlak
  • 200 g huby, nakrájané na plátky
  • 5 polievkové lyžice nízkotučné zahusťovadlo
  • 300 g čerstvý syr s bylinkami
  • nasekaná petržlenová vňať na ozdobu
  • soľ
  • korenie

Cibuľu a strúčik cesnaku vložte do nerezovej misy kuchynského robota.

Uzavrite veko a stlačte tlačidlo "Štart".

Pripojte mixér a pomocou stierky dajte ingrediencie do stredu.

Pridajte olej a mäso, dobre premiešajte stierkou.

Uzavrite veko a stlačte tlačidlo "Štart".

Pridajte 250 ml vody, 250 ml smotany, kocku vývaru, paradajkový pretlak, soľ a korenie.

Dobre premiešajte. Uzavrite veko a stlačte tlačidlo "Štart".

Po 10 minutách pridajte otvorom na poklope huby.

Vmiešajte zahusťovadlo.

Uzavrite veko a stlačte tlačidlo "Štart".

Pred podávaním ozdobte petržlenovou vňaťou.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko