• Obed
  • 29.5.2024

Morčacie prsia v slanine recept Martina Kolníka #TefalLetneRecepty

5 (1x)
Morčacie prsia v slanine recept Martina Kolníka - TefalLetneRecepty.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
15 min

Suroviny

  • Morčacie prsia 150 g
  • Slanina 120 g
  • Portobello 2 ks
  • Hliva kráľovská 1 ks
  • Zemiaky 0,5 kg
  • Smotana 2 dcl (podľa hustoty)
  • Vajcia 3 ks
  • Parmezán 100 g
  • Cesnak 3 strúčiky
  • Bylinky
  • Soľ
  • Korenie

Začneme zemiakmi, ktoré nakrájame alebo nastrúhame na jemné kolieska a dáme do misy. Pridáme smotanu, parmezán, vajcia, cesnak a dochutíme soľou, korením a čerstvými bylinkami. Zemiaky vložíme do zapekacej nádoby Optigrillu a nastavíme čas približne 15 minút.

 Medzitým nakrájame morčacie prsia na menšie plátky, ktoré dochutíme soľou a korením. Potom ich obalíme v slanine.

Hríby môžeme jemne nakrájať na povrchu, aby sme dosiahli mozaiku.

Gril dáme do polohy Bbq, a kým sa budú zemiaky dopekať, uložíme mäso spolu s hríbmi na gril a opečieme.

Ako tip pri servírovaní môžeme na tanier pridať drvené paradajky pre zvýraznenie chutí.

Dobrú chuť!

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko