• Obed
  • 4.3.2022

Milánske rizoto - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

8-18.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
18 min
Varenie
Varenie
22 min

Suroviny

  • 250 g ryža arborio
  • 1 cibuľa
  • 1 polievková lyžica olivový olej
  • 120 ml suché biele víno
  • 2 dávky šafrán
  • 500 ml hydinový vývar
  • 50 g strúhaný parmezán
  • 1 polievková lyžica maslo
  • 2 polievkové lyžice čerstvý taliansky petržlen
  • soľ
  • čierne korenie

Očistite cibuľu a nakrájajte ju na hrubo.

Kúsky cibule dajte do nádoby.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Špachtľou hmotu oddeľte od stien nádoby.

Vložte nástavec na miešanie.

Pridajte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, soľ a čierne korenie.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Pridajte 250 g ryže arborio.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Cez otvor veka pridajte 120 ml bieleho vína zmiešaného s 2 dávkami šafránu.

Po uplynutí doby varu cez otvor veka prilejte 500 ml hydinového vývaru a stlačte „Start“.

Ochutnajte a v prípade potreby dochuťte.

Pridajte 50 g strúhaného parmezánu, 1 polievkovú lyžicu masla a 2 polievkové lyžice nasekaného petržlenu.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Ihneď podávajte.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko