Očistite cibuľu a nakrájajte ju na hrubo.
Kúsky cibule dajte do nádoby.
Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.
Špachtľou hmotu oddeľte od stien nádoby.
Vložte nástavec na miešanie.
Pridajte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, soľ a čierne korenie.
Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.
Pridajte 250 g ryže arborio.
Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.
Cez otvor veka pridajte 120 ml bieleho vína zmiešaného s 2 dávkami šafránu.
Po uplynutí doby varu cez otvor veka prilejte 500 ml hydinového vývaru a stlačte „Start“.
Ochutnajte a v prípade potreby dochuťte.
Pridajte 50 g strúhaného parmezánu, 1 polievkovú lyžicu masla a 2 polievkové lyžice nasekaného petržlenu.
Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.
Ihneď podávajte.
Odporučené produkty