• Obed
  • 4.3.2022

Makaróny s tuniakom - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

8-16.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
43 min
Varenie
Varenie
17 min

Suroviny

  • 200 g makaróny
  • 1 polievková lyžica olivový olej
  • 3 strúčiky cesnak
  • 100 g cibuľa
  • 400 g drvené paradajky v konzerve
  • 350 ml hydinový vývar
  • 3 polievkové lyžice paradajkový pretlak
  • 2 čajové lyžičky cukor
  • 180 ml voda
  • 1 polievková lyžica provensálske korenie
  • 1 čajová lyžička soľ
  • 0.5 čajová lyžička čierne korenie
  • 280 g tuniak v konzerve
  • 100 g strúhaná mozzarella
  • 50 g strúhaný parmezán

Mozzarrellu môžete nahradiť syrom ementálskeho typu.

Rúru predhrejte na 200 °C.

Dajte variť veľké množstvo osolenej vody na cestoviny.

Varte 200 g makarónov podľa návodu na obale.

Vypnite ich asi minútu pred tým než by mali byť al dente, zlejte vodu a prepláchnite studenou vodou.

Položte ich vedľa.

Očistite strúčiky cesnaku a cibuľu.

Cibuľu nakrájajte na kúsky.

Do nádoby robota dajte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku a 100 g cibule.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Pomocou špachtle oddeľte zmes od stien.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Pridajte 400 g drvených paradajok z konzervy, 360 ml hydinovéjo vývaru, 3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku, 2 čajové lyžičky cukru, 180 ml vody, 1 polievkovú lyžicu provensálskeho korenia, 1 čajovú lyžičku soli a pol lyžičky čierneho korenia.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Ochuťte podľa potreby.

Omáčku prelejte do veľkej zapecaj misy.

Pridajte varené makaróny, 280 g odkvapkaného tuniaka (veľké kúsky) a všetko zamiešajte.

Na vrch rozmiestnite 100 g nastrúhanej mozzarelly a 50 g nastrúhaného parmezánu.

Zapekajte na 200 °C po dobu 20 min.

Podávajte teplé.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko