Mozzarrellu môžete nahradiť syrom ementálskeho typu.
Rúru predhrejte na 200 °C.
Dajte variť veľké množstvo osolenej vody na cestoviny.
Varte 200 g makarónov podľa návodu na obale.
Vypnite ich asi minútu pred tým než by mali byť al dente, zlejte vodu a prepláchnite studenou vodou.
Položte ich vedľa.
Očistite strúčiky cesnaku a cibuľu.
Cibuľu nakrájajte na kúsky.
Do nádoby robota dajte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku a 100 g cibule.
Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.
Pomocou špachtle oddeľte zmes od stien.
Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.
Pridajte 400 g drvených paradajok z konzervy, 360 ml hydinovéjo vývaru, 3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku, 2 čajové lyžičky cukru, 180 ml vody, 1 polievkovú lyžicu provensálskeho korenia, 1 čajovú lyžičku soli a pol lyžičky čierneho korenia.
Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.
Ochuťte podľa potreby.
Omáčku prelejte do veľkej zapecaj misy.
Pridajte varené makaróny, 280 g odkvapkaného tuniaka (veľké kúsky) a všetko zamiešajte.
Na vrch rozmiestnite 100 g nastrúhanej mozzarelly a 50 g nastrúhaného parmezánu.
Zapekajte na 200 °C po dobu 20 min.
Podávajte teplé.
Odporučené produkty