• Obed
  • 4.3.2022

Lasagne - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

8-34.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
60 min
Varenie
Varenie
25 min

Suroviny

  • 300 g mleté hovädzie mäso
  • 1 strúčik cesnak
  • 1 cibuľa
  • 50 ml olivový olej
  • 500 g lúpané paradajky z konzervy bez šťavy
  • 10 g oregáno
  • 50 g múka
  • 50 g maslo
  • 500 ml polotučné mlieko
  • 1 štipka muškátový oriešok
  • 1 predvarené lasagne
  • 100 g strúhaný ementál
  • soľ a čierne korenie

Očistite cibuľu a strúčik cesnaku a dajte ich do nádoby varného robota.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Otvorte prístroj a na čepele umiestnite nástavec na miešanie.

Pridajte 50 ml oleja.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Pridajte 300 g mletého mäa, 500 g paradajok a 10 g oregána cez otvor na veku. Osoľte a pridajte čierne korenie. Stlačte „Start“.

Omáčku položte vedľa a robot umyte.

Rúru predhrejte na 180 °C (stupeň 6).

Do varného robota s nástavcom na šľahanie nasypte 50 g múky, pridajte 500 ml mlieka a štipku muškátového orieška.

Osoľte a pridajte čierne korenie.

Priklopte, utesnite veko a stlačte „Start“.

Cez otvor veka pridajte 50 g masla nakrájaného na malé kocky.

Nasaďte uzáver a stlačte „Start“.

Olejom potrite zapekaciu misu a nalejte do nej trochu paradajkovej omáčky.

Na ňu položte lasagne, potom trochu paradajkovej omáčky, bešamel a ementál.

Opakujte kým nespotrebujete všetky ingrediencie, na záver posypte ementálom.

Pečte v rúre 25 až 30 min.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko