• Obed
  • 11.2.2022

Kuracie prsia v papilote, pór a smotanová omáčka - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

5-15.jpg
Počet osob
Počet osôb
2
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
30 min

Suroviny

  • 200 g kuracie prsia nakrájané na rezančeky
  • 0,5 cm nasekaný zázvor
  • 15 g nasekaná šalotka
  • 1.5 polievkovej lyžice olivový olej
  • 200 g biela časť póru
  • 50 g olúpaná biela cibuľa
  • 10 g maslo
  • 25 ml biele víno
  • 50 ml smotana
  • 700 ml voda
  • soľ a pepř

Pred podáváním posypte papilot nasekaným korianderom.

200 g kuracích rezančekov vložte do misy.

Pridajte pol cm nasekaného koreňa zázvoru a nasekanú šalotku.

Pokvapkajte trochou olivového oleja, premiešajte a marinujte 1 hodinu v chladničke. 200 g bielej časti póru nasekajte najemno.

Do misy kuchynského robota vložte 50 g cibuľa nakrájanej na štvrťky.

Uzavrite veko a stlačte tlačidlo „Štart“.

K nožu pripojte nástavec mixéru, pridajte 10 g masla, pór, soľ a korenie.

Prikryte, utesnite veko a stlačte „Štart“.

Po 3 min. pridajte 25 ml bieleho vína cez otvor vo veku a v 4. minúte pridajte 50 ml smotany.

Na konci cyklu stlačte „Štart“.

Akonáhle je pór uvarený, dajte ho bokom do misy.

Umyte misu robota

Marinované kura a pór položte do stredu paiera na pečenie.

Papilot dobre uzavrite.

Nalejte 0,7 l vody do misy robota.

Papilot vložte do naparovacieho košíka.

Uzavrite veko a stačte „Štart“.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko