• Večera
  • 5.2.2022

Kuracie guličky s olivami - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

2-30.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
40 min
Varenie
Varenie
10 min

Suroviny

  • 420 g kuracie prsia
  • 40 g kapary
  • 60 g zelené olivy bez kôstky
  • 60 g cibuľa
  • 3 strúčiky cesnak
  • 120 ml suché biele víno
  • 85 g trstinový cukor
  • 45 ml olivový olej
  • 60 ml červený vínny ocot
  • 1 bobkový list
  • 50 g strúhanka
  • 5 g čerstvý petržlen
  • 1 polievková lyžica sušené organo
  • 1.5 čajovej lyžičky soľ
  • 0.5 čajovej lyžičky korenie
  • 1 štipka chilli

Tieto guličky si môžete vychutnať ako predjedlo alebo ich podávať na cestovinách s omáčkou ako hlavné jedlo.

Kuracie prsia nakrájajte na kocky a dajte ich nabok.

Cibuľu olúpte a nakrájajte nahrubo.

Cesnak olúpte.

Pre prípravu omáčky vložte do misy robota 40 g kaparov, 60 g zelených olív bez kôstky, 60 g cibule a 3 strúčiky cesnaku.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

V mise robota nechajte 2 polievkové lyžice zmesi.

Zvyšok preložte do inej nádoby a dajte nabok.

Pridajte 120 ml suchého bieleho vína, 85 g trstinového cukru, 45 ml olivového oleja, 60 ml červeného vínneho octa a 1 bobkový list.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Znovu stlačte tlačidlo "Štart".

Omáčku preložte do inej nádoby a udržujte ju v teple.

Misu robota opláchnite.

Predhrejte rúru na 210 °C.

Pre prípravu guličiek vložte do misy robota 420 g kuracích pŕs nakrájaných na kocky.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Steny misy otrite stierkou.

Pridajte zvyšok odloženej olivovej zmesi, 50 g strúhanky, 5 g čerstvého petržlenu, 1 polievkovú lyžicu sušeného oregana, 1,5 čajovej lyžičky soli, pol čajovej lyžičky korenia a štipku chilli.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Zmes preložte do veľkej misy.

Naberajte malé kúsky a zpracovávajte ich v dlaniach tak, aby ste vytvorili guličky veľké ako vlašský orech.

Guličky kláďte na plech vyložený papierom na pečenie.

Časť odloženej omáčky dajte do misky a pomocou mašlovačky ňou guličky potrite.

Pečte 10 minút pri 210 °C.

Guličky znova potrite omáčkou.

Pečte pri 210 °C ďalších 10 minút.

Horúce guličky podávajte s koktejlovými špáratkami a omáčkou.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko