Tieto guličky si môžete vychutnať ako predjedlo alebo ich podávať na cestovinách s omáčkou ako hlavné jedlo.
Kuracie prsia nakrájajte na kocky a dajte ich nabok.
Cibuľu olúpte a nakrájajte nahrubo.
Cesnak olúpte.
Pre prípravu omáčky vložte do misy robota 40 g kaparov, 60 g zelených olív bez kôstky, 60 g cibule a 3 strúčiky cesnaku.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
V mise robota nechajte 2 polievkové lyžice zmesi.
Zvyšok preložte do inej nádoby a dajte nabok.
Pridajte 120 ml suchého bieleho vína, 85 g trstinového cukru, 45 ml olivového oleja, 60 ml červeného vínneho octa a 1 bobkový list.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Znovu stlačte tlačidlo "Štart".
Omáčku preložte do inej nádoby a udržujte ju v teple.
Misu robota opláchnite.
Predhrejte rúru na 210 °C.
Pre prípravu guličiek vložte do misy robota 420 g kuracích pŕs nakrájaných na kocky.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Steny misy otrite stierkou.
Pridajte zvyšok odloženej olivovej zmesi, 50 g strúhanky, 5 g čerstvého petržlenu, 1 polievkovú lyžicu sušeného oregana, 1,5 čajovej lyžičky soli, pol čajovej lyžičky korenia a štipku chilli.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Zmes preložte do veľkej misy.
Naberajte malé kúsky a zpracovávajte ich v dlaniach tak, aby ste vytvorili guličky veľké ako vlašský orech.
Guličky kláďte na plech vyložený papierom na pečenie.
Časť odloženej omáčky dajte do misky a pomocou mašlovačky ňou guličky potrite.
Pečte 10 minút pri 210 °C.
Guličky znova potrite omáčkou.
Pečte pri 210 °C ďalších 10 minút.
Horúce guličky podávajte s koktejlovými špáratkami a omáčkou.
Odporučené produkty