Sýr gruyère môžete nahradiť syrom comté alebo parmezánom.
Hladkolistý petržlen môžete nahradiť pažitkou.
Do varnej nádoby robota nalejte 500 ml vody.
Kveták omyte a nakrájajte na ružičky. Pór omyte a nakrájajte na plátky.
Do vnútorného parného koša vložte 250 g karfiolu a 100 g póru.
Parný kôš vložte do misy.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Po uvarení vylejte z misy vodu a pridajte uvarenú zeleninu.
Pridajte 70 g nastrúhaného syra gruyère, 1 vajcia, 45 g strúhanky, 7 g nasekaného hladkolistého petržlenu, štipku soli, korenia a údenej papriky.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Predhrejte rúru na 180 °C.
Navlhčite si ruky vodou a zo zmesi vytvarujte krokety.
Potrite ich olivovým olejom a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečte 25 minút pri 180 °C. Podávajte teplé.
Odporučené produkty