• Večera
  • 26.2.2022

Krevety na cesnakovom masle - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

6-17.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
20 min

Suroviny

  • 500 g čerstvé krevety
  • 0.7 l voda
  • 5 strúčiky cesnak
  • 30 g šalotka
  • 10 g čerstvý plocholistý petržlen
  • 150 g maslo
  • 50 ml rybací vývar
  • 50 ml citrónová šťava
  • soľ
  • korenie

Rybací vývar môžete nahradiť kuracím vývarom.

Do misy robota nalejte 0,7 l vody.

Do vnútorného naparovacieho košíka vložte 500 g surových kreviet (olúpaných a zbavených črievka).

Vnútorný naparovací košík s krevetami umiestnite do misy kuchynského robota.

Uzavrite poklop a stlačte "Štart".

Vyberte vnútorný naparovací košík a krevety dajte bokom.

Vyprázdnite vodu z misy kuchynského robota a vložte do nej 5 strúčikov cesnaku, 30 g šalotky nakrájenej na kúsky a 10 g plocholistého petržlenu (len listy).

Uzavrite poklop a stlačte "Štart".

Stierkou zotrite steny misy.

Pridajte 150 g masla, 50 ml rybacieho vývaru, 50 ml citronovej šťavy, soľ a korenie podľa chuti.

Uzavrite poklop a stlačte "Štart".

Krevety a omáčku dajte do hlbokého taniera.

Podávajte teplé ako aperitiv alebo s cestovinami.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko