Túto polievku môžete pripraviť aj s bielou rybou.
50 g zemiakov ošúpte a nakrájajte na štvrtiny.
Cibuľu a cesnak ošúpte a potom nahrubo nasekajte.
Cibuľu, strúčik cesnaku, 50 ml olivového oleja a 400 g kreviet dajte do kuchynského robota.
Uzavrite poklop a stlačte "Štart".
Cez otvor v poklope pridajte 60 g feniklu, 50 g zemiakov, 50 g póru, 400 g paradajkovej omáčky, 50 ml bieleho vína, 200 ml rybacieho vývaru, chilli papričku a soľ.
Nasaďte naspäť uzáver a stlačte "Štart".
Po dokončení varenia pridajte cez otvor v poklope 50 ml nízkotučnej smotany.
Nasaďte naspäť uzáver a stlačte "Štart".
Pre jemnejšiu konzistenciu stlačte "Štart".
Zmes sceďte cez sito.
Polievku podávajte teplú alebo studenú, ozdobenú krutónmi a nasekanou pažítkou.
Odporučené produkty