Recept vznikol v spolupráci s @tefalsk , od ktorých som dostal novú radu nepriľnavých panvíc Unlimited, ktoré majú Titanium povrch, vďaka čomu viete použiť aj kovové náčinie. V strede majú aj známy Thermo-signal krúžok , ktorý vás znázorní, kedy je panvica rozpálená. Postup:
Ako prvé si necháme zovrieť vývar a následne odstavíme od tepla.
(Je to nutný krok, aby sa nám ryža počas prípravy správne uvarila)
Počas zohrievania vývaru si nadrobno narežeme šalotku, cesnak a šampiňóny si narežeme na plátky.
V hlbšej panvici si na oleji opražíme šalotku, následne pridáme cesnak s hubami.
Po tom, ako nám huby pustia šťavu, pridáme ryžu a celok dôkladne premiešame.
Po premiešaní prilejeme víno a pokračujeme s miešaním, aby sa nám ryža nepripálila, kvôli nízkemu počtu tekutiny.
Po odparení väčšiny vínka začneme s postupným prilievaním horúceho vývaru.
Vývar prilievame postupne po jednej naberačke, až kým sa väčšina vývaru z prvého pridania neodparí.
(Je to pomalší proces prilievania a vyparovania vývaru tak sa neponáhľajte)
Rizoto aktívne miešame, aby sa počas odparovania ryža nepripálila a celý proces varenia by mal trvať cca 20min. pre al dente ryžu.
Po priliatí poslednej naberačky vývaru pridáme do rizota parmezán a dochutíme soľou a peprom.
Celok varíme až do vami preferovanej hustoty rizota.
(Dobrý test na hustotu je prejsť vareškou po spodku panvice/hrnca a ak sa rizoto pomaličky vráti k sebe, tak je hotové)
Po uvarení odstavíme od tepla a vmiešame maslo pre zvýraznenie chute.
Servírujeme dozdobené parmezánom a čerstvými bylinkami.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.