• Obed
  • 2.11.2021

Krémové Hubové Rizoto - recept od @VɪᴋᴛᴏʀKᴀʟɪᴠᴏᴅᴀ na panvici Tefal Unlimited

Photo-8.jpg
Počet osob
Počet osôb
3
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
30 min

Suroviny

  • 1000ml Vývaru (Kurací)
  • 250g Šampiňónov
  • 250g Arborio Ryže
  • 100ml Bieleho Vína
  • 30g Parmezánu
  • 20g Masla
  • 2 Cesnakové Strúčiky
  • 1 Šalotka
  • Olej

Krémové Hubové Rizoto - recept od @VɪᴋᴛᴏʀKᴀʟɪᴠᴏᴅᴀ na panvici Tefal Unlimited

Recept vznikol v spolupráci s @tefalsk , od ktorých som dostal novú radu nepriľnavých panvíc Unlimited, ktoré majú Titanium povrch, vďaka čomu viete použiť aj kovové náčinie.
V strede majú aj známy Thermo-signal krúžok , ktorý vás znázorní, kedy je panvica rozpálená.
obrazek.png

Postup:


Ako prvé si necháme zovrieť vývar a následne odstavíme od tepla.
(Je to nutný krok, aby sa nám ryža počas prípravy správne uvarila)

Počas zohrievania vývaru si nadrobno narežeme šalotku, cesnak a šampiňóny si narežeme na plátky.

V hlbšej panvici si na oleji opražíme šalotku, následne pridáme cesnak s hubami.
obrazek.png
Po tom, ako nám huby pustia šťavu, pridáme ryžu a celok dôkladne premiešame.
obrazek.png
Po premiešaní prilejeme víno a pokračujeme s miešaním, aby sa nám ryža nepripálila, kvôli nízkemu počtu tekutiny.

Po odparení väčšiny vínka začneme s postupným prilievaním horúceho vývaru.

Vývar prilievame postupne po jednej naberačke, až kým sa väčšina vývaru z prvého pridania neodparí.
(Je to pomalší proces prilievania a vyparovania vývaru tak sa neponáhľajte)

Rizoto aktívne miešame, aby sa počas odparovania ryža nepripálila a celý proces varenia by mal trvať cca 20min. pre al dente ryžu.

Po priliatí poslednej naberačky vývaru pridáme do rizota parmezán a dochutíme soľou a peprom.

Celok varíme až do vami preferovanej hustoty rizota.
(Dobrý test na hustotu je prejsť vareškou po spodku panvice/hrnca a ak sa rizoto pomaličky vráti k sebe, tak je hotové)

Po uvarení odstavíme od tepla a vmiešame maslo pre zvýraznenie chute.

Servírujeme dozdobené parmezánom a čerstvými bylinkami.

Odporučené produkty


Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko