• Večera
  • 31.1.2023

Kórejské vegetariánske hamburgery - valentínsky recept na Tefal panvicu

Korejské vegetariánské hamburgery - valentýnský recept na Tefal pánev.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
15 min

Suroviny

  • 1 zarovnaná lyžička pasty gochujang
  • 4 lyžice majonézy
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 4 zeleninové fašírky
  • 4 burgerové žemle
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1 štipka soli
  • 4 lyžice olivového oleja
  • Korenie
  • 150 g listového špenátu
  • 50 g vyprážané cibule

V miske zmiešajte gochujangovú pastu a majonézu a odložte bokom.

V malej miske zmiešajte sójovú omáčku s medom.

Zahrejte Tefal panvicu Unlimited na strednom plameni a pred pridaním ingrediencií počkajte, kým Thermo-Spot úplne nesčervená.

Na panvicu nalejte 1 lyžicu oleja a opekajte zeleninové fašírky 4 minúty z každej strany a pritom ich stierkou jemne splošťujte. Po usmažení prelejte fašírky zmesou sójovej omáčky a medu a dobre ich v zmesi obaľte.

Žemle opečte v sendvičovači alebo pod grilom v rúre.

V malej miske zmiešajte cukor, soľ, korenie a zvyšok olivového oleja. Pridajte špenát a dobre premiešajte.

Spodnú polovicu žemlí potrite trochou pikantnej majonézy. Špenát rozdeľte medzi žemle a na každý položte zeleninovú fašírku. Posypte osmaženou cibuľkou a prikryte druhou polovicou žemle.

Môžete podávať s chipsy alebo batátmi.

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko